Folk klager over tidsklemma, at det er vanskelig å lage sunn mat som er billig og lages raskt.
Denne tomatsausen er god, kjapp og full av sunne råvarer. Jeg har laget den ut ifra hva du bør ha liggende i kjøleskap og krydderskap.
Mye bedre enn den ferdigkjøpte tomatsausen (med tilsetningsstoffene), og den tar ikke mange minuttene mer å lage.
En boks hakkete tomater (dette er min favoritt) |
1 ss timian, 1 ss gressløk, 1 ss basilikum og 2 laurbærblad. |
Finhakk 1 rød chili, 1/2 kinesisk hvitløk ( 2 fedd), 1/4 rødløk. |
Liker du mat med mye smak tar du med en grønn chili også eller to røde om du er VELDIG glad i sterk mat. Den grønne chilien er mildere enn den røde. Jeg bruker en av hver. |
Bruk en tykkbunnet gryte eller stekepanne med høyere sider. Alle grønnsakene stekes i 2 ss olje (raps) til det har blitt blankt. Putt så oppi krydderet og tomatene. |
La alt småkoke (surre) i minst 5 min, ta ut laurbærbladene (du ser de lett når du rører). Server til pasta, kjøtt etc. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar