FREMGANGSMÅTE:
- Kom deg ut i skogen med en kurv og årvåkne øyne.
2. Kantarellene kan vokse midt i stien, men som regel under litt gress og løv.
Plukk med deg alt du kan finne av dette gullet (de små kan du la være igjen, slik at de kan vokse seg store til neste sopptur).
3. Vel hjemme igjen og samme dag: fjern løv, barnåler og jord ved å børste det bort med f.eks en bakepensel og nederste del av stilken skjæres bort med en liten skarp kniv.
4. Renset og klare til forvelling (=vannet i soppen skal kokes/dampes bort)
5. I en tørr stekepanne legger du oppi kantarellene slik at det akkurat dekker bunnen av pannen,
pass på at de er i nogenlunde lik størrelse, noen må nok kuttes med en liten kniv i fire eller to.
Har du mye sopp må det forvelles i flere omganger.
Når kantarellene virker tørre og alt vannet har fordampet fra stekepannen er de ferdig forvellet.
6. Om du ikke skal spise det med engang så kan du legge den forvellede soppen i poser eller boks, avkjøle og fryse det ned /for så å ta det opp igjen senere i høst/vinter og fortsette på denne fremgangsmåten).
Om du skal spise det med engang tar du oppi 1 ss smør og 1 ss rapsolje.
Rør om hele tiden mens det stekes, snart vil soppen få et gyldent og sprøtt utseende.
Salte og pepre etter smak og behag.
Salte og pepre etter smak og behag.
TIPS:
- Smaker godt som tilbehør til rødt kjøtt, hvit fisk, kylling, kalkun, lam.
- Noen skvetter fløte er godt oppi eller sprøstekt bacon og/eller finhakket løk.
- Sprøstekte kantareller som garnityr på pølse i brød/lompe.
- Revet manchegoost og finhakket hvitløk er også veldig godt (se bilder under).
Lykke til med gulljakten!
Bildet er manipulert, dessverre finner du aldri kantarellen slik.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar