Av og til har det blitt handlet inn for mye melk så istedenfor å helle den ut (?,ikkje bra) laget jeg hytteost (cottage cheese). Smaker godt sammen med musli, bær eller syltetøy.
Du trenger:
2 liter helmelk
7 dl kefir
Slik gjør du:
Varm opp melken til like før kokepunktet. |
Hell oppi kefiren og rør rundt med en sleiv til det klumper seg skikkelig (skiller seg). |
I et dørslag/sil legger du et tørt kjøkkenhåndklede, hell så blandingen oppi. |
Press ut væsken. |
Nå har du fått hytteost/ cottage cheese. |
Om du ønsker at osten skal bli fast, tyller du den godt og samlet inn i et tørt kjøkkenhåndklede |
Legges så under noe tungt slik at den ligger i et hardt press i ca 30 min. |
Ostebiten klar til bruk. F.eks til indisk mat (Palak Paner). I olje og krydder til marinering før du har det i salat. Kun fantasien som setter grenser. |
Hei,
SvarSlettSå bra at det ikke bare er meg som kan lage denne osten. Så kult at andre har denne på siden sin også. Det er veldig få i Norge som vet om denne enkle teknikken. Har du prøvd å lage ostekake av den?
Med vennlig hilsen
Anita :)
Hei Anita. Ja artig å kunne teknikker for matprodukter man alltid har pleid å kjøpe. har laget smør også. Aldri prøvd å lage ostekake av den, har du? Ble det vellykket?
SvarSlettOi - så smart! har aldri tenkt tanjen å lage cottage cheese selv, men nå skal jeg prøve. Har laget ricotta noen ganger, og prinsippet er jo noe av det samme.
SvarSlettAhh, da skal jeg finne oppskriften til Ricotta hos deg:). Ost er jo så godt!
SvarSlettHei.
SvarSlettSpennende oppskrift. Vet du hvor mye Cottage Cheese ca. du fikk laget med mangden råvarer som er beskrevet her?
Takk Fredrik. Du, det ble rundt 2 dl tenker jeg. Så det blir nok ikke billigere enn den nå prisøkte fabrikklagde cottage cheese'n. Men den blir ferskere ;) også er den råenkel å lage. Håper du prøver deg... :)
SvarSlettHei. Jeg prøver oppskriften din akkurat nå, og når jeg kom til at jeg skulle ha i kefiren vet jeg ikke om jeg skal ta blandingen av plata eller fortsette å varme den opp. Hva gjorde du?
SvarSlettTa kjelen av platen;-)
SlettHei.
SvarSlettVet du om det går an å lage med laktosefri melk? Har sett andre oppskrifter der man bruker eddik i stedet for kefir - har en datter som har laktoseintoleranse og det finnes ikke laktosefri kefir...
Beklager sent svar. Jeg har dessverre ikke prøvd med laktosefrimelk eller med edikk så det kan jeg dessverre ikke svare deg på. Lykke til.
SlettTakk for en god oppskrift. Jeg lurer bare på hva du gjør med mysen som blir til overs…
SvarSlettSeint svar fra meg🤨Mysa kan du bruke i brødbakst👍
SvarSlett