torsdag 30. mai 2013

JUKSEBACALAO

Til 2 personer

olivenolje
1 kokt potet i skiver
300-400 gram torsk (eller utvannet klippfisk om du har det)
1 rødløk i skiver
3 fedd finhakket hvitløk
50-100 gram chorizo (spansk pølse)
1-2 ss kremet balsamico
1 boks hakkete tomater
2 ss fløte
2 ss hakket persille
50 gram revet manchego (spansk ost)

Stek fisken  i mye olivenolje

Når fisken begynner å bli gylden tilsett poteten, løk og hvitløk. La det steke noen minutter sammen. Ta blandingen over på et fat.

Mariner chorizoen i balsamicoen noen minutter.

Stekes så sammen med litt olivenolje til en del av væsken har fordampet.

Tilsett hakkete tomater og la det putre sammen et par min.

Tilsett blandingen fra fatet sammen med persille, rør forsiktig sammen og la det småkoke i 5 min.

Strø over manchego.

6 kommentarer:

  1. Hvor får du kjøpt "kremet balsamico"? og hva er det?

    SvarSlett
  2. Hei Gisle. Du, kremet balsamico er mildere, søtere og rundere i smaken en "vanlig balsamico" altså balsamico edikk. En kan faktisk få kjøpt kremet balsamico med ulike smaker,granateple, skogsbær etc. Disse fås kjøpt i spesialforetninger/nettsider. Den kremete balsamicoen jeg har brukt i denne retten og andre tomatretter har jeg kjøpt på ultra/meny e.l

    SvarSlett
  3. Takk, det ser spennende ut!Du kan bruke andre oster enn manchego? håper jeg.

    SvarSlett
  4. Jaja:) parmesan funker bra og helt sikkert "guloster". Kanskje t.o.m blåmuggoster... Hm det tror jeg at jeg skal teste ut neste gang:). Takk Gisle, håper du tester og liker.

    SvarSlett
  5. Tusen tusen takk, det gleder mitt hjerte å høre. God sommer!

    SvarSlett