torsdag 12. mai 2016

THAISUPPE MED SQUASH OG LAKS


Jeg hadde invitert venniner på en helgetur på hytta i slutten av en februar. En februar som hadde vært kald og sur. Jeg var på hytta halvklar for besøk. Influensaen herjet i kroppen men det var forsent å kansellere. Gjestene var på vei. Jeg tenkte en suppe ville være godt for både gjestene mine og meg. Godt å få servert suppe etter en lang arbeidsuke for deretter en biltur i snøværet. Deilig med en varm og sterk suppe for den pjuske vertinnen. Ja, suppen var både varm og sterk for jeg kjente varmen i kroppen og dråpene i nesa. Jeg hadde ønsket å kjenne alle de gode smakene gjestene fortalte den hadde men influensaen hadde lagt lokk over smak,-og luktesansen. Oppskriften lå så i brakk i noen år før jeg fant den igjen forleden. Glede! Nå har jeg spist den to dager på rad... ikke bare i denne uken men også i forrige uke. 1 og 2 åringer likte den. Voksne digger den. Suppen er rett og slett så nydelig at alle jeg har servert den til har tatt en ekstra porsjon.

Pst! Dette er en suppe det er lett å dobble (og dobble og dobble) for å lage til mange. Om du liker det litt "hot" bør du dobble chili, ingefær og hvitløk.

Dette trenger du til 4 personer:
  • 1 rød chili (bruk frøene også)
  • 1 ss ingefærrot (fjern skallet ved å skrape det av med en teskje)
  • 4 ss god olje (gjerne raps)
  • 4 hvitløkfedd eller 1 kinesisk hvitløk
  • 1 stor bunt frisk koriander
  • 3 bokser kokosmelk
  • 1 dl fiskebuljongkraft (eller 1 fiskebuljonterning og 1 dl vann)
  • 1 squash
  • 400 g laksefileeter.
  • 1 båt sitron eller lime
  • Salt og pepper
  • Evt godt brød og rømme til servering.
  1. Kjør chili,ingefær,olje, hvitløk og koriander godt sammen i en stav/hurtigkmikser.
  2. Blandes sammen med kokosmelk og fiskebuljongen (og evt vann)  i en kjele.
  3. Ha i småkuttet squash.
  4. Kokes opp og småkokes i 10 min.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Trekk laksebitene i suppen (da må det ikke koke, for da koker de i stykker).
  7. Suppen er klar til servering når laksebitene er "gjennomtrukket/kokt" igjennom.
  8. Klem over saften av sitron/lime.
  9. Server med godt brød og litt rømme.

fredag 29. april 2016

SUNNE BLÅBÆRMUFFINS MED SJOKOLADE


Kombinasjonen blåbær og sjokolade syntes jeg er helt fantastisk. Første gangen jeg fikk øynene mine opp for dette var engang jeg hadde laget Bounty og sto igjen med for mye smeltet sjokolade. Det var en lørdag, det var vinter og jeg hadde kokkelert hele dagen. Sulten var uten tvil tilstede. Om (heldigvis) Bountyen ikke måtte stå kaldt i tre dager før de kunne spises, så hadde nok de gått ned i det store sluket. Istedenfor sto det en boks med blåbær i nærheten. En, to , tre i munn. "Hvordan ville disse bli dekket med sjokolade tro?" En gaffel spidder en blåbær og dyppes i flytende sjokolade. Inn i munn, ned i magen. Sulten jublet. Ikke bare at den fikk noe spiselig, det var både syrlig og søtt. Det beste den vet. Tomt ble det både med blåbær og flytende "reste"sjokolade den vinterlørdagen.

Banan er søtt, sjokolade er søtt og blåbær er søtt så disse muffinsene blir saftige og søte, så ikke vær redd for det ;-).

Dette trenger du til 16 muffins:

4 dl havregryn
4 egg
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljefrø
2 modne bananer
3 ss kesam
4 håndfull frosne blåbær
50 gram grovhakket mørk sjokolade

(Muffinsformer eller bakepapir)

Slik gjør du det:

Bland sammen havregryn, egg, kanel, kardemomme, vaniljefrø, bakepulver og kesam. Ikke rør mer enn til alt er blandet ( ellers blir deigen seig). Klem bananene mens de er i skallet og ha så det moste i røren. Vendes forsiktig inn ( det skal være litt bananklumper). Ha så i frosne blåbær og grovhakket sjokolade som du vender veldig forsiktig inn i røren. Med en spiseskje tar du blandingen i muffinsformer (eller lag topper på et bakepapir). Stekes på 200 grader i ca 12 min. ( De skal være faste på toppen når du dunker på de) . Best lunkne men gode også kalde.

Ønsker du annet fyll i sunne muffins så kan kanskje en av disse friste:
Muffins med banan og bringebær 
Havretopper med blåbær
Havretopper med kokos .

søndag 24. april 2016

SUNNE MUFFINS MED BANAN OG BRINGEBÆR

Min vennine Monica dukker alltid opp med noe sunt og godt når hun kommer på besøk. Disse vakre, sunne og deilige muffinsene er inspirert av hennes forrige besøk da hun hadde med noe lignende. Jeg laget 10 muffins ut av denne røren og både mini på 1 år og jeg spiste opp alle muffinsene på under et døgn. Vi elsker jo både banan og bringebær.
Om du ønsker andre smaker har jeg laget lignende "muffinser" tidligere bare i mindre format. Bruk gjerne muffinsformer og øk mengden og ovnstiden. Her er oppskriftene: Havretopper med blåbær og Havretopper med kokos .

Dette må du ha i hus:

Havregryn
Egg
Kanel
Kardemomme
Bakepulver
Vanilje
Kesam
Bananer
Frosne bringebær
(Ca 12 Muffinsformer eller bakepapir)

Bland sammen 4 dl havregryn, 4 egg, 2 ts kanel, 1 ts kardemomme, 1/2 ts vaniljefrø, 1 (liten) ts bakepulver, 3 ss kesam. Ikke rør mer enn til alt er blandet ( ellers blir deigen seig). Klem 2 bananer mens de er i skallet og ha så det moste i røren. Vendes forsiktig inn ( det skal være litt bananklumper). Ha så i 5 håndfuller med frosne bringebær som vendes veldig forsiktig inn i røren. Med en spiseskje tar du blandingen i muffinsformer (eller lag topper på et bakepapir). Stekes på 200 grader i ca 15 min. ( De skal være faste på toppen når du dunker på de) . Gode både lunkne og kalde.

søndag 17. april 2016

TIRAMISUKAKE


En av mine kusiner har nylig rundet de magiske femti. Hun kom på middag til oss en lørdag. Hun trodde det var en "vanlig påskeaften middag" men vi hadde baktanker. Min eldste bror sto for White lady -velkomstdrink (og om du kjenner en i vår familie så vet du at dette er familiedrinken). Er du ikke i godt humør når du kommer blir du det fort det nede i et slikt glass. Min kusine var i godt humør hun altså som hun alltid pleier å være og kanskje hakket mere nå etter å ha blitt 50... Hun fortalte om feiring på feiring og at det var slettes ikke så værst å fylle år.
Min svigerinne laget laksesahimi i ponzusaus, min mellomste bror lagde villsvinlår (av selvskutt vilsvin) med gratinerte poteter, grønnsaker og en kraftig saus som det var viktig skulle matche svinet og min eldste brors utvalgte rødviner. Dessertoppgaven hadde jeg tatt til meg etter å ha fått yndlingskakeinformasjon av hennes sønn. Den var som følger (ikke i kronologisk rekkefølge): Smuldrepai, Tiramisu og Brownies. Som du forstår valgte jeg den midterste. På bloggen har jeg en nydelig dessert i glass Tiramisu men da hadde jeg kjøpt madeleinekaker fra Frankrike. Nå ønsket jeg å lage en perfekt kake aka den jeg spiste på en restaurant i Roma. rette linjer, helt hjemmelaget, saftig, smakfull. En perfeksjon av en kake. Vet du, jeg fikk de tilbakemeldingene jeg ønsket og mere til. Og ... DETTE er den beste Tiramisuen jeg sålangt har spist. Alle stedene jeg har spist Tiramisu i Roma -Go home (and read this recepie).

En av de beste dessertene -og kakene som finnes (etter min mening) er Tiramisu. Den smakfulle fyrrige italienske etasjekaken som betyr trekk meg opp. Det er nemlig akkurat det den gjør. Den trekker deg opp til nye sannselige høyder. Kaken legges lagvis akkurat som lasagne. Først legges Madeleinekakebunn så kaffe -og likørblanding deretter en sammensatt krem og slik legges det til det ikke er mer igjen av de ulike. Rett før servering sikter du over kakao. Og du gjettet det sikkert i.o.m det er kaffe i kaken, kaken passer ypperlig med en kopp kaffe til. Men om du ikke ønsker en så mektig, intens og heftig kake kan du bare bake Madeleinekaken og servere den som den er til en kopp kaffe eller te. Kaken blir luftig og med et sting av syrlighet. Lag gjerne en ostekrem (som man har på gulrotkake), det tror jeg vil smake prima!

Jeg deler opp i fire deler slik at det skal bli enklere for deg å forstå oppskriften og lage kaken.

1. Madeleinekake

 er en meget enkel kake å lage, nesten like enkelt som sukkerbrød. Jeg laget den i 1,5 l brødform fordi jeg skulle lage en rektangulær Tiramisukake men du kan steke den i en 20/22 cm springform (rund form). Da kan du bruke samme formen til å sette sammen Tiramisukaken med kremen.

Dette trenger du:

3 mellomstore egg
150 gram sukker
1 ss akasiehonning
finrevet skall fra 1/2 sitron
1/4 ts salt
125 gram smør
150 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
smør til smøring av formen

Slik lager du den:

3 mellomstore egg vispes sammen med 150 gram sukker, 1 ss akasiehonning, finrevet skall fra 1/2 sitron og 1/4 ts salt. Visp det til eggedosis ( når du kan skrive Ole i røren med vispen eller en skje er eggedosisen ferdig). Smelt 125 gram smør på middels til lav varme. Sikt 150 gram hvetemel og 1,5 ts bakepulver oppå eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Hell så i det smeltede smøret imens du rører forsiktig med slikkepotten ( ikke rør mer enn du må). Når alt er blandet setter du deigen dekket av plastfolie i kjøleskapet i en time. Smør ønsket form (som nevnt over) og stek kaken på 200 grader over og undervarme i ca 30 min (mindre om du har valgt springform. Sjekk med en gaffel om den er ferdig. Skal ikke henge igjen kakedeig når du trekker gaffelen ut av kaken). Nb! Legg over bakepapir når du syntes den begynner å bli mørk gylden. Avkjøles på rist. Skjæres så i tynne liggende deler på ca en cm tykkelse.

(Denne kaken kan også brukes i denne deilige Tiramisudesserten eller i disse Tiramisukonfekt (aka pop cakes).

2. Kaffe -og likørblanding

4 ss amaretto (dette er italiensk mandellikør, kan til nød kuttes. Alternativt bruk cognac)
2 dl espresso

Kok opp 2 dl vann og bland det med 2 ts toppet pulverespresso. Rør så inn likøren og la det avkjøle.


3. Mascarponekrem

2 eggehvite (romtempererte egg)

4 eggeplommer
1 dl sukker

2 dl kremfløte

500 gram Mascarpone (italiensk kremost)
ca 4-6 ss kakao

Fremgangsmåten er uhyre viktig å følge:

Skill eggehvitene fra plommene. Pass på å ikke få noe plomme i hviten for da vil den ikke piskes stiv. Plommene puttes i en skål for seg. Visp hvitene stivt i en elektrisk visp. Fjern det så fra bollen med en slikkepott over i en skål. I samme bolle (trenger ikke rengjøres) visp eggeplommer og sukker sammen til en luftig eggedosis. Når eggedosisen er ferdig, tar du den oppi en medium stor bakebolle. Så må du vaske bollen eggedosisen var oppi slik at den blir ren og tørr. Hell så kremfløten oppi. Vispes så til luftig krem. I eggedosisen blander du forsiktig inn mascarponen. Så blander du kremfløten forsiktig inn. De stive eggehvitene er det siste som blandes forsiktig alt sammen til en klumpefri mascarponekrem.
 
4. Kakemontering

Nå skal de ulike delene settes sammen til selve kaken. I ønsket form legger du først et lag kakebunn, deretter heller du i tynn stråle over likør -og kaffeblandingen (pass på å posjonere slik at du har nok til alle lag, det skal ikke gjennomdynkes). Smør så på et tynt lag mascarponekrem. Kakebunn-likør -og kaffeblanding-mascarponekrem til det ikke er mere igjen. Rett før servering drysser du på kakao med en sikt. Husk å skjære rundt sidene med en kjøkkenkniv før du fjerner formen.


Vel bekomme!



torsdag 31. mars 2016

MADELEINEKAKE

En av de beste dessertene -og kakene som finnes (etter min mening) er Tiramisu. Den smakfulle fyrrige italienske etasjekaken som betyr trekk meg opp. Det er nemlig akkurat det den gjør. Den trekker deg opp til nye sannselige høyder. Kaken legges lagvis akkurat som lasagne. Først legges Madeleinekakebunn så kaffe -og likørblanding deretter en sammensatt krem og slik legges det til det ikke er mer igjen av de ulike. Rett før servering sikter du over kakao. Og du gjettet det sikkert i.o.m det er kaffe i kaken, kaken passer ypperlig med en kopp kaffe til. Men om du ikke ønsker en så mektig, intens og heftig kake kan du bare bake Madeleinekaken og servere den som den er til en kopp kaffe eller te. Kaken blir luftig og med et sting av syrlighet. Lag gjerne en ostekrem (som man har på gulrotkake), det tror jeg vil smake prima!

Madeleinekake er en meget enkel men smakfull kake. Jeg laget den i 1,5 l brødform fordi jeg skulle lage en rektangulær Tiramisukake men du kan steke den i en 20/22 cm springform (rund form). Da kan du bruke samme formen til å sette sammen Tiramisukaken med kremen. Om du ønsker å kaken som den er anbefaler jeg brødform.

Dette trenger du:

3 mellomstore egg
150 gram sukker
1 ss akasiehonning
finrevet skall fra 1/2 sitron
1/4 ts salt
125 gram smør
150 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
smør til smøring av formen

Slik lager du den:

3 mellomstore egg vispes sammen med 150 gram sukker, 1 ss akasiehonning, finrevet skall fra 1/2 sitron og 1/4 ts salt. Visp det til eggedosis ( når du kan skrive Ole i røren med vispen eller en skje er eggedosisen ferdig). Smelt 125 gram smør på middels til lav varme. Sikt 150 gram hvetemel og 1,5 ts bakepulver oppå eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Hell så i det smeltede smøret imens du rører forsiktig med slikkepotten ( ikke rør mer enn du må). Når alt er blandet setter du deigen dekket av plastfolie i kjøleskapet i en time. Smør ønsket form (som nevnt over) og stek kaken på 200 grader over og undervarme i ca 30 min (mindre om du har valgt springform. Sjekk med en gaffel om den er ferdig. Skal ikke henge igjen kakedeig når du trekker gaffelen ut av kaken).

Nb! Legg over bakepapir når du syntes den begynner å bli mørk gylden.
Avkjøles på rist.

Bruk gjerne kaken i denne deilige Tiramisudesserten eller Tiramisukonfekt (aka pop cakes).

torsdag 10. mars 2016

QUICHE LORRAINE ROYAL


En Quiche Lorraine består av skinke og ost. En Quiche Lorraine Royal består av to oster, en med mye smak og en som gir god og sprø konsistens ved steking og en skinke som er speket og lagret lengre. Paien blir litt dyrere pga bedre råvarer men også bedre pga god smakssammensetning. Tror jeg holder meg til Quiche Lorraine Royal heretter ;-)

Paibunn
100 gram mykt smør
200 gram hvetemel
ca 3 ss kaldt vann

Eggestand
3 egg
2,5 dl fløte
salt og pepper

Fyll
150 gram blåmuggost
200 gram revet mozzarella
ca 7 skiver speket skinke

Kna sammen paibunningrediensene ved bruk av hendene til en smidig deig. Legges i kjøleskapet minst en time. Sett ovnen på 200 grader varmluft. Press deigen ut i kanter -og bunn av en paiform. Forstekes uten fyll i 10-12 min. Imens visper du sammen egg og fløte med en gaffel. Ha i litt salt og pepper i eggblandingen. Skjær blåmuggosten i tynne skiver. Når paibunnen er ferdig forstekt har du oppi blåmuggostskivene og derretter eggestanden. Strø så over mozzarellaen og dander på skinken. Stekes i ovnen til eggestanden er stiv og osten er gylden (ca 20 min). Avkjøles litt før servering. Skal den serveres neste dag gir du den litt lunk ved å ha den i ovnen på 100 grader i ca ti min. Server gjerne med en salat til.
Vær så god, håper den smaker :-)

torsdag 28. januar 2016

GLUTENFRIE HAVRERUNDSTYKKER



Dårlig tid? Tåler du ikke gluten? Prøver du å holde deg unna gjær? Glad i proteinrik mat?

Denne oppskriften gir deg JA som svar på alle overnevnte spørsmål. Deilige, raske og sunne rundstykker min snille og søte svigerinne har gitt meg oppskriften på. Jeg spiser de gjerne til alle av dagens måltider for de passer godt med pålegg på og til supper og gryteretter.

Du trenger:
1 boks cottage cheese (vanlig type og størrelse)
250 gram lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
2 egg

Slik gjør du det:
Bruk en gaffel og visp sammen eggene i en bakebolle og rør deretter inn cottage cheesen. Ha i havregryn, salt og bakepulver og rør til alt er godt blandet ( men ikke for lenge for da blir deigen/rundstykkene seige). Bruk en skje og form 8 like store rundstykker på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i 20 min på 200 grader over og undervarme.

Sunnhet i hver bit. Mmm

mandag 26. oktober 2015

ENERGIMUSLI


Du trenger:

5 dl havregryn
1 dl hasselnøtter
0,5 dl cahewnøtter eller valnøtter
0,5 dl solsikkekjerner
1/2 ts salt
2 ts kanel
1/2 ts vaniljefrø

3 ss kokosolje
2 ss akasiehonning

1,5 dl rosiner

Slik gjør du det:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Over og undervarme.
  2. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. Knus i en morter eller grovhakk nøttene i en stavmikser.
  4. Bland sammen alt det tørre i en bolle.
  5. Ha i oljen og honningen og bland alt sammen ved å bruke hendene dine.
  6. Når alt er godt blandet heller du blandingen over på stekebrettet.
  7. Spre det godt utover slik at det ligger i et jevnt lag utover hele formen.
    8. Stekes midt i ovnen på 15 min (det skal være gyldent når det er ferdig). Obs! Når ca halve tiden har gått tar du ut brettet og rører i blandingen for så å spre det utover i et jevnt lag igjen.
    9. La det avkjøle på stekebrettet til det er helt kaldt. (Muslien er myk når den er varm men når den blir kald blir den sprø).
          10. Bland i rosinene og ha over i en tett boks/glass.
    11. Nytes med melk eller yoghurt.

onsdag 21. oktober 2015

HALLOWEENPIZZA


Det er oktober og Halloween/allehelgens dag nærmer seg med stormskritt. Barna kommer hjem denne kvelden med posen full av snop. Middagen denne dagen kan være en skummel pizza med sprø tynn bunn og smakfullt fyll. Med denne pizzaen kan dere invitere hjem flere av de utkledde barna. Bunnen har du satt ferdiglaget til heving i kjøleskapet for et par dager siden. Imens barna er ute på sin tokt kan du gjøre klart fyllet. Når barna kommer hjem preget av kveldens spenning slenger du på fyllet som forklart under eller barna kan jo lage sine versjoner av min skumle pizza. Vel bekomme og knask eller knep. Oppskriften gir 4-6 skumle porsjonspizzaer.
____________________________________________________________________________
Denne oppskriften er laget til en Halloweenkonkurranse i regi av kitchentime.no
DU kan stemme på din matfavoritt frem til 30 oktober ved å følge@kitchentimeno på instagram og like din favoritt (som jeg håper er meg). Vi begge har da mulighet til å vinne produkt fra Kichentime.
Se alle de artige og gode oppskriftene HER
 ____________________________________________________________________________________

Dette trenger du til kaldhevet pizzadeig (som kan lages 1-3 dager før den skal brukes):

1/4 fersk gjær (putt resten i en lukket pose til senere bruk)
ca 10 dl hvetemel
5 dl lunkent vann
1/2 ss salt
6 ss olivenolje
 
Slik gjør du det:
 
1. Visp gjæren ut i lunkent vann.og rør i salt.
2. Spe i hvetemel til du får en deig som henger sammen men som ikke er for tørr.
3. Kna den fra ytterst til innerst til du får en god smidig og jevn deig (det tar noen minutter).
4. Ha plastfolie over bollen og sett en strikk rundt før du setter den i kjøleskapet.
5. Neste morgen heller du over litt olivenolje og knar den sammen før du setter plastfolien over, strikken rundt og inn i kjøleskapet igjen. Kan brukes denne kvelden eller neste dag eller dagen etter det. Husk i så fall på at en gang om dagen skal deigen knas litt med litt tilsatt olivenolje.
6. Når deigen skal brukes lar du den stå en halvtimes tid i romtemperatur før du deler den i antall bunner du skal ha. På et varmt stekebrett smører du rapsolje og drar litt i bunnen i ønsket form før du legger den på stekebrettet. Dytt den tynnere og større ved å bruke hendene. Deigen trekker seg sammen igjen. Ta pauser på noen sekunder. Dette gjør du for å lure fibrene i deigen fra å trekke seg sammen. Får de hvile innimellom slapper de av og det er lettere å forme deigen.
 
Pizzafyll:
1-2 bokser hakkete tomater (for mindre biter bruk en stavmikser)
salt, pepper, oregano
Revet ost
Skinke
Løkringer
creme fraiche
Oliven
Tykk balsamico
Basilikum
 
Dander pizzabunnen på denne skumle måten:
 
1. Smør utover de hakkete tomatene.
2. Krydre oppå.
3. Strø over revet ost.
4 .Legg skinke utover.
5. Legg løk som øyne og munn.
6. Ta en dæsj creme fraiche inni løkringen med en skive oliven og balsamico inni.
7. Strø litt ost utover som vorteetterligning og hakkete tomater som blod og blodårer.
8. Basilikum danderes som hår etter pizzaen er stekt.
9.  Ha pizzaen over på et varmt stekebrett. Da vil nemlig stekingen starte fra du legger deigen på.
Men da er det lurt å ha skåret opp og ha klart alle ingrediensene slik at det er bare å slenge de på
også inn i ovnen.
Stekes på over og undervarme 220 grader. De første syv-ti min på nest nederste rille og de
siste syv -ti min på nest øverste rille. Bytt fra nederst til øverst når du kjenner at bunnen er
hard. Jeg har krevet ca tid da det er avhengig av hvor mye fyll og hvor tykk bunnen blir. Den
skal være tynn ;-)

 
 

fredag 2. oktober 2015

FERDINANDS PLOMMEKAKE


De bakte karamelliserte plommenes sødme i kombinasjon med den syrlige og saftige yoghurtdeigen blir helt utsøkt, rett og slett.

Denne kaken har jeg kreert i forbindelse med en kakekonkurranse i 2015. Utrolig men sant så vant ikke kaken konkurransen.  Det betyr ikke at den ikke er god. Jeg drømmer om den i høst. Mmm. Overrask noen du er glad i til helgen med denne. Have fun cooking!

Ingredienser
125 gram smør
200 gram sukker
3 egg
450 gram gresk yoghurt
1 ts vaniljefrø
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
4 klyper salt
450 gram plommer (victoriaplommer)
3 ss smør
3 ss brunt sukker

Fremgangsmåte
1. Visp sammen romtemperert smør og sukker til det blir en jevn klump.
2. Visp så på lav hastighet forsiktig inn ett og ett egg.
3. Fortsett med yoghurten og vaniljefrøene.
4. Sikt så i hvetemel og bakepulver og ha i salt. Vend dette inn med en slikkepott til en jevn og fin deig. Ikke bland mer enn du må.
5. Skjær hver plomme i skiver på 4-5 og fjern steinene.
6. Bland forsiktig sammen brunt sukker og plommeskivene slik at de ikke mister formen sin.
7. Ha bakepapir i en 24 cm kakeform slik at det dekker bunn og kanter.
8. Smør 3 ss romtemperert smør på bakepapirets bunn og kanter.
9. Legg plommeskivene i et lag på bunn og kanter og hell deretter over yoghurtdeigen.
10. Stekes midt i ovnen på 180 grader over og undervarme i ca 55 min.
11. La kaken avkjøle helt i kakeformen.
12. Når den skal serveres legger du et fat over formen og snur kakeformen fort rundt slik at bunnen av kaken nå blir toppen av kaken.
13. Fjern bakepapiret og server.
14. En liten rømme eller gresk yoghurtklatt smaker godt til.
15. Vel bekomme!