En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
fredag 29. april 2016
SUNNE BLÅBÆRMUFFINS MED SJOKOLADE
Kombinasjonen blåbær og sjokolade syntes jeg er helt fantastisk. Første gangen jeg fikk øynene mine opp for dette var engang jeg hadde laget Bounty og sto igjen med for mye smeltet sjokolade. Det var en lørdag, det var vinter og jeg hadde kokkelert hele dagen. Sulten var uten tvil tilstede. Om (heldigvis) Bountyen ikke måtte stå kaldt i tre dager før de kunne spises, så hadde nok de gått ned i det store sluket. Istedenfor sto det en boks med blåbær i nærheten. En, to , tre i munn. "Hvordan ville disse bli dekket med sjokolade tro?" En gaffel spidder en blåbær og dyppes i flytende sjokolade. Inn i munn, ned i magen. Sulten jublet. Ikke bare at den fikk noe spiselig, det var både syrlig og søtt. Det beste den vet. Tomt ble det både med blåbær og flytende "reste"sjokolade den vinterlørdagen.
Banan er søtt, sjokolade er søtt og blåbær er søtt så disse muffinsene blir saftige og søte, så ikke vær redd for det ;-).
Dette trenger du til 16 muffins:
4 dl havregryn
4 egg
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljefrø
2 modne bananer
3 ss kesam
4 håndfull frosne blåbær
50 gram grovhakket mørk sjokolade
(Muffinsformer eller bakepapir)
Slik gjør du det:
Bland sammen havregryn, egg, kanel, kardemomme, vaniljefrø, bakepulver og kesam. Ikke rør mer enn til alt er blandet ( ellers blir deigen seig). Klem bananene mens de er i skallet og ha så det moste i røren. Vendes forsiktig inn ( det skal være litt bananklumper). Ha så i frosne blåbær og grovhakket sjokolade som du vender veldig forsiktig inn i røren. Med en spiseskje tar du blandingen i muffinsformer (eller lag topper på et bakepapir). Stekes på 200 grader i ca 12 min. ( De skal være faste på toppen når du dunker på de) . Best lunkne men gode også kalde.
Ønsker du annet fyll i sunne muffins så kan kanskje en av disse friste:
Muffins med banan og bringebær
Havretopper med blåbær
Havretopper med kokos .
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar