onsdag 21. april 2021

MARSIPAN -OG LAKRISKAKE

 

"Mamma, til bursdagen min vil jeg ha marsipan -og lakriskake for jeg elsker marsipan og lakris". Det var da litt av en nøtt å knekke tenkte jeg. Aldri har jeg verken hørt om eller sett en slik kake men helt enig med mini dette hørtes ut som en veldig deilig kake. Alltid moro med en matutfordring. 

Nederst en saftig marsipankakebunn deretter en lakrisgele og på toppen en luftig melkesjokoladekrem. Ja... alle gode ting er ofte tre. 
Kaken lages i tre omganger og trenger litt tid til avkjøling før neste omgang. Kaken er best dagen etter alle lagene har blitt satt sammen. 

Marsipankakebunn

400 gram Odense marsipan ( lilla pakke med grov mandelrik marsipan)
4 egg
2 ss hvetemel

Skjær marsipanen i mindre biter og ha det oppi en food processor sammen med eggene og hvetemelet. Kjør det sammen til en jevn masse. Hell massen i en stekepapirkledd springform 24 cm. Dunk den engang i bordet slik at massen fordeler seg ut i formen. Stekes midt i ovnen på over -og undervarme 175 grader i ca 30 min (ta stikktesten for å se om den er stekt i midten). Snu gjerne formen 180 grader etter halve tiden. Avkjøles noen timer på benken før du heller i lakrisgelen. 

Lakrisgele

1 pose lakrisbåter (200 gram)
1 dl vann 

Ha vannet i en kjele og la det koke opp. Ha så i lakrisbåtene. Rør det inn i det kokende vannet til det er helt oppløst. La det avkjøle til det er romtemperert. Hell blandingen over marsipankakebunnen og sett den i kjøleskapet til den har stivnet. Det tar noen timer. 
Melkesjokoladekrem

1 egg
2 ss sukker
250 gram melkesjokolade 
3 dl kremfløte

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. 
Visp fløten til krem i en annen bolle. 
Smelt melkesjokoladen i et vannbad og bland den i eggedosisen. Vend så inn kremen med en slikkepott ( viktig at du ikke venter så lenge ellers stivner sjokoladen litt og det vil bli klumper i kremen). Hell sjokoladekremen over lakrsigeleen på kaken og sett kaken til avkjøling og servering neste dag. Et veldig fornøyd bursdagsbarn nyter drømmekaken sin. Feinsmeckerene rundt bordet var enige om at det var for mye lakris og at den tykke geleen ble for voldssom. Jeg har derfor halvert oppskriften på geleen i dette innlegget og du vil dermed få en tynnere gele i midten av din kake. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar