Foto: Eva Groven |
150 gram hvetemel
150 gram sammalt
hvetemel
100 gram mykt smør
(romtemperert)
150 gram kesam
1 ss kaldt vann
1 ts salt
1 ts oregano
Bland melet sammen
med smøret ved å kna det sammen med hendene. Kna så inn kesam, salt og oregano.
Tilsett tilslutt vannet for å få en fin og smidig deig. Legges i en tett
plastpose i kjøleskapet minst 1 time. Etter en time trykkes deigen ut i en
paiform. Like tykt lag i bunnen og helt opp på sidene. Prikk bunnen med en
gaffel. Forstekes midt i ovnen på 180 grader over og undervarme i ca 15 min.
Fyll
Ca 150 gram kesam
1 ss dijonsennep
Blandes sammen og
settes kaldt.
10 store tomater
1 rødløk
1, 5 ts timian
1,5 ts salt
3-4 ss olivenolje
Skjær hver tomat i
6-8 båter. Klem så vannet ut av de med hendene. Skjær rødløken i tynne skiver.
Når paien er ferdig forstekt legges kesam -og sennepblandingen på paibunnen. De
klemte tomatene danderes oppå. Salt og timian strøs på tomatene. Legg
løkskivene oppå tomaten og spe oljen over hele paien. Stekes midt i ovnen på
200 grader over og undervarme i 30-40 min. Kan gjerne sette på grillelementene
de siste 3-5 minuttene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar