Karamellsaus:
200 gram brunt sukker
100 gram smør
½ dl fløte
____________________
150 gram valnøtter
2 liter vaniljeis
Smelt smør og brunt sukker i en kjele på middels varme
imens du rører. Tilsett så fløten og kok opp. Sett så ned varmen og la det
småkoke i 2-3 min til sukkerkornene har smeltet (skal ikke være kornete). Rør
godt så det blir en jevn og fin saus. Avkjøl. Rør i sausen innimellom. (Den
skal være lunken når du heller den over isen.) Grovknus valnøttene i en morter
eller med bunnen av et glass. Varm opp stekepannen, ha nøttene oppi og rist
pannen et par min slik nøttene blir lett brune/gyldne. Avkjøl. Ta opp isen og lag kuler som du har i
en bolle. Hell over karamellsaus, litt over hver kule og strø så på valnøtter. Frys
bollen med innholdet frem til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar