Foto: Eva Groven |
Paideig
300 gram hvetemel
200 gram mykt smør (romtemperert)
1 ts salt
1 ss kaldt vann
Kna sammen melet, saltet og smøret. Tilsett så vannet for å få en smidig og glatt deig. Legges i en plastpose i kjøleskapet ca 1 time.
Fyll
2 hvitløksfedd
2 ss olje
2 ss smør
400 gram spinat
300 gram fetaost
3 egg
3 dl creme fraiche (kan evt bruke fløte)
4 klyper muskat (kan sløyfes)
Salt og pepper
Finhakk hvitløken og fres den i oljen et par minutter. Ha i spinaten og smøret. Rør i den til den er forvellet (varm, bløt og endel av vannet har fordampet). Avkjøl. Klem paideigen ut i en stor paiform eller 3-4 porsjonsformer. Prikk bunnen og forstek midt i ovnen på 180 grader over og undervarme. Ca 10 min for en stor form og ca 5 min for små former. Klem ut resten av vannet i spinaten med hendene og spre det utover i paiformen. Spre deretter fetaen utover. Visp sammen egg, creme fraiche og krydderet med en gaffel/visp. Helles så over i paiformen. Stek den på samme sted og temperatur som ved forstekingen i ca 30 min, porsjonsformer ca 13 min. Syntes du den er litt blass i fargen på slutten av steketiden kan du sette ovnen på grill de 2-3 siste minuttene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar