Jeg klør meg fremdeles i hodet. Hvorfor har jeg ikke gjort dette før tenker jeg. For en genial
oppfinnelse. Hvordan kan jeg ha oversett og overhørt dette. Jeg skal aldri lage pizzadeig på
annen måte igjen. Ved at deigen kaldhever et døgn eller to så blir pizzabunnen ekstra
smakfull og slik en italiensk pizzabunn bør være. Ps! Jeg hørte Mmm lyder i rommet da
pizzaen ble spist.
Du trenger:
1/4 fersk gjær (putt resten i en lukket pose til senere bruk)
ca 10 dl hvetemel
5 dl lunkent vann
1/2 ss salt
2 ss olivenolje
Visp gjæren ut i lunkent vann.
Rør i salt.
Spe i hvetemel til du får en deig som henger sammen men som ikke er for tørr.
Ta deigen over på en melkledd benk.Gi den skikkelig juling. Altså kna den fra ytterst til innerst til du får en god smidig og jevn
deig. ( Det tar noen minutter, ihvertfall 3-5 min).
Tilsett 2 gode (toppete) spiseskjeer med olje.
Kna oljen inn i deigen.Legg deigen tilbake i bollen og pakk den i en stor plastpose. La det være godt med luft i posen
før du lukker posen.
Sett den i kjøleskapet over natten. Jeg lot den stå der i ca 18 timer. Jeg brukte dessuten kun
halve deigen etter de 18 timene og lot resten stå ca 18 timer til. Pizza fra kaldhevet deig to
kvelder på rad. Deilig!
Neste kveld ser den slik ut.
Strø litt mel på toppen av deigen samle den til en klump på en melkledd benk. Kna deigen slik
du gjorde før den ble satt til kaldheving. Den skal bli god og smidig
Del deigen i to klumper. En klump holder til en langpanne.
Trikset når du skal kjevle er å kjevle litt, ta pause, kjevle litt, ta pause osv. Dette gjør du for å
lure fibrene i deigen fra å trekke seg sammen. Får de hvile innimellom slapper de av og det er
lettere å kjevle.
Kjevle den til en passende form.
da er det lurt å ha skåret opp og ha klart alle ingrediensene slik at det er bare å slenge de på
også inn i ovnen.
Stekes på over og undervarme 220 grader. De første syv-ti min på nest nederste rille og de
siste syv -ti min på nest øverste rille. Bytt fra nederst til øverst når du kjenner at bunnen er
hard. Jeg har krevet ca tid da det er avhengig av hvor mye fyll og hvor tykk bunnen blir. Den
skal være tynn ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar