mandag 4. juli 2016

GRILLET KAMSKJELLTOAST

Fotograf: Knut Bjerke
Perfekt forrett på grillen til få eller mange. Lag ostekremen og dressingen på forhånd og denne retten vil så lage seg selv på grillen. Serveres gjerne i kamskjellene (spør i fiskebutikken om de har). Beregn en skive loff og en kamskjell på hver person.

Ostekrem
1 dl creme fraiche
50 gram blåmuggost
Ca 10 dråper sitronsaft
1/4 ts salt
1 klype pepper

Visp lett sammen creme fraiche og blåmuggost, rør så forsiktig inn de andre ingrediensene. Settes i kjøleskapet/kaldt til servering.

Vaniljedressing
1 vaniljestang
1 dl solsikkeolje
2 ss balsamicoeddik
1 ss akasiehonning
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Finn et passende glass med lokk. Snitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene med en kniv. Ha både stang og frø i glasset. Ha så oppi resten av ingrediensene. Rist det godt sammen. Dette gjøres også før du heller det over maten. Ha det i kjøleskapet til oppbevaring. Denne dressingen passer også godt til kesam/mascarpone/yoghurt med bær/frukt. Gjerne foliepakkete nektarinbåter med noen spiseskjeer dressing lunes på grillen noen minutter deretter serveres med noen av de nevnte meieriproduktene.

8 kamskjell
8 skiver loff (gjerne rund)
2 nektariner

Pensle kamskjellene med olje. Grilles et par minutter på hver side. De skal være råe inni.
Stek loffskivene på grillen på hver side til det er lett gyldne.
Skjær nektarinene i skiver. Pensle på vaniljedressingen på hver side. Stekes på grillen på begge sider til de er lune.(ca 2 min).
Dander lagvis loff, ostekrem, kamskjell, nektarin og hell gjerne over litt ekstra dressing.