Hjemmelaget deilig avokadopålegg passer godt både til fisk -og kjøttskiver eller alene på
brødskiven/ knekkebrødet. Du har kanskje lagt merke til at avokadoer brunes om du tar bort
stenen og kjøttet kommer i kontakt med luft. Dette pålegget brunes ikke om du har den i en
helt lufttett boks (eller har stenen oppi). Det fikser du ved å fylle en liten boks helt full med
pålegget før du setter på lokket. Dette er mitt favorittpålegg om dagen. Jeg varierer urtene jeg
har oppi for å ikke gå så fort lei i.o.m jeg spiser det hver dag. Om morgenen putter jeg mine
Knekkis knekkebrød i min Marius matboks som har tre/fire rom, sammen med grønnsaker i
små biter, kanskje noe fiskepålegg og en liten boks av dette grønne snadderpålegget. Mhmmm.
Du trenger:
En stavmikser
En avokado
100 gram feta
1/2 potte koriander eller 20 basilikumblader
Saften fra en båt lime.
Salt og pepper etter egen smak.
Slik gjør du det:
Kjør alt sammen med en stavmikser og puttes så i en lufttett boks eller spis/server det med
engang.
En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
Matspalte
Middagstilbehør
Naturen som spiskammers
Pai
Pasta
Pizza
Portugisisk
Poteter
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
fredagsmidag
is
matartikkel
muffins
omelett
pesto og tapenade
pålegg
påske
saus
sukkerfri
Østeuropesisk
fredag 22. august 2014
SUPERPÅLEGG
Etiketter:
Hjemmelaget,
Kveldsmat,
Lunsj,
pålegg,
Sunnere alternativ,
Turmat
tirsdag 19. august 2014
SUNNE RAW BROWNIES (sukker, mel og smørfrie)
Sukker har alltid vært min last i livet. Til tider avhengig av dette karbohydratet kroppen ikke
trenger i det hele tatt. For noen uker siden tok jeg denne "sukkeroksen" ved hornene. Nå
er det jeg som styrer sukkeret og ikke omvendt. Om du har kjenner meg vet du at mat er min
kjepphest og sukker er mitt narkotika. At lykken står den kjekke bi er jeg glad for. Jeg prøver,
jeg våger, jeg feiler, jeg lærer, jeg opplever. For noen år siden var denne typen søtsaker du finner
oppskrift på her utenkelig "for my sweet tooth". Nå er jeg overlykkelig over å finne og lage
oppskrifter på sunne søtsaker. Rykker det i øyebrynet ditt når du leser dadler i oppskriften så
er det bare å stoppe å rykke for kaken smaker ikke dadler, de er der for å lage den seige gode
konsistensen, thats all.
Har du alle ingrediensene i hus så tar denne retten deg mindre enn et kvarter å lage. Disse
brownisene spiste jeg første gang på Økofestivalen i Sande. Der hadde Økosjokolade en
stand.. De har egen nettbutikk hvor de selger ulike sunne, rene og økologiske ingredienser.
www.okosjokolade.no Jeg har gjort om oppskriften noe slik de er hakket sunnere, hakket
lettere å finne ingrediensene og hakket bedre ;-P.
Dette trenger du til browniene:
3 dl usaltede og uristede cashewnøtter
6 ss kakao
1 ts vaniljefrø (pulver)
2 dl dadler (husk å ta ut stenene)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter dadlene og tilslutt honningen. Nå har du fått en seig masse som såvidt klebrer seg
på fingrene (er den fremdeles noe tørr kan du tilsette litt mer honning). Med en slikkepott
har du blandingen over på et bakepapir. Form massen til en rektangulær form. Ca 1,5-2 cm
tykkelse. Sett den i kjøleskapet mens du lager toppingen.
Dette trenger du til toppingen:
1,5 dl usaltede og uristede cashewnøtter
1 ss kakao
1/2 ts vaniljefrø (pulver)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
2 ss vann
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter honning og tilslutt vannet. Toppingen skal være endel mer flytende enn brownie-
massen. Pass på at den er godt blandet og jevn.
Ta brownierektangelet ut av kjøleskapet og skjær i små rektangler (de er veldig mektige så
tenk gjerne doblet konfektstørrelse). Ta en teskje topping oppå. Settes så kaldt evt fryses
til de skal nytes.
trenger i det hele tatt. For noen uker siden tok jeg denne "sukkeroksen" ved hornene. Nå
er det jeg som styrer sukkeret og ikke omvendt. Om du har kjenner meg vet du at mat er min
kjepphest og sukker er mitt narkotika. At lykken står den kjekke bi er jeg glad for. Jeg prøver,
jeg våger, jeg feiler, jeg lærer, jeg opplever. For noen år siden var denne typen søtsaker du finner
oppskrift på her utenkelig "for my sweet tooth". Nå er jeg overlykkelig over å finne og lage
oppskrifter på sunne søtsaker. Rykker det i øyebrynet ditt når du leser dadler i oppskriften så
er det bare å stoppe å rykke for kaken smaker ikke dadler, de er der for å lage den seige gode
konsistensen, thats all.
Har du alle ingrediensene i hus så tar denne retten deg mindre enn et kvarter å lage. Disse
brownisene spiste jeg første gang på Økofestivalen i Sande. Der hadde Økosjokolade en
stand.. De har egen nettbutikk hvor de selger ulike sunne, rene og økologiske ingredienser.
www.okosjokolade.no Jeg har gjort om oppskriften noe slik de er hakket sunnere, hakket
lettere å finne ingrediensene og hakket bedre ;-P.
Dette trenger du til browniene:
3 dl usaltede og uristede cashewnøtter
6 ss kakao
1 ts vaniljefrø (pulver)
2 dl dadler (husk å ta ut stenene)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter dadlene og tilslutt honningen. Nå har du fått en seig masse som såvidt klebrer seg
på fingrene (er den fremdeles noe tørr kan du tilsette litt mer honning). Med en slikkepott
har du blandingen over på et bakepapir. Form massen til en rektangulær form. Ca 1,5-2 cm
tykkelse. Sett den i kjøleskapet mens du lager toppingen.
Dette trenger du til toppingen:
1,5 dl usaltede og uristede cashewnøtter
1 ss kakao
1/2 ts vaniljefrø (pulver)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
2 ss vann
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter honning og tilslutt vannet. Toppingen skal være endel mer flytende enn brownie-
massen. Pass på at den er godt blandet og jevn.
Ta brownierektangelet ut av kjøleskapet og skjær i små rektangler (de er veldig mektige så
tenk gjerne doblet konfektstørrelse). Ta en teskje topping oppå. Settes så kaldt evt fryses
til de skal nytes.
Disse er så gode at jeg har fått et nytt syn på livet <3
Etiketter:
Dessert,
Diabetikermat,
Glutenfri,
Himmelsk,
Hjemmelaget,
Høytid,
Kake,
Konfekt,
sukkerfri,
Sunnere alternativ,
Søtsaker
Abonner på:
Innlegg (Atom)