mandag 3. mars 2014

GRØNNKÅLSNACKS FOR DE SUPERSUNNE

          Grønnkål er "årets grønnsak". De hippe supersunne amerikanerene har trykt denne kålen til 
          sitt bryst for lengst. Nå har trenden kommet til Norge. Grønnsaken er en supergrønnsak 
          d.v.s at den er kalorifattig og rik på mange vitaminer og mineraler. Sterk farge på grønnsakene    
          indikerer dette. Grønnkålen kan du gjerne bruke i retter istedenfor spinat samt i woken. Den 
          er sterk på smak så ikke la den dominere matretten. Er du glad i noe sprøtt å tygge på på 
          kveldstid og samtidig opptatt av det sunne kostholdet, da kan du lage chips av disse grønne    
         sunnhetsbombene.
          Grønnkål får du kjøpt på de større matvareforetningene samt frukt og grøntbutikker.
          Sett ovnen på varmluft 100 grader.
          Skyll kålen i kaldt vann og la det renne av seg eller ristes i et kjøkkenhåndklede.
           Riv bladene i mindre biter. Stilken fjernes (den er trevlete og ikke så god på smak).
          Gni bladene inn med olivenolje.
          Legg bladene spredt på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over salt.
            Deretter revet parmesan. Istedenfor salt og parmesan kan de smaksettes med hvitløkspulver,
            løkpulver, chillipulver, sesamfrø eller pinjekjerner.
           Stek chipsen i ca 15 min midt i ovnen. Spis chipsen som den er. Som garnityr (spiselig pynt)
           i salater og supper. Eller knus bladene og bruk pulver i smoothies og juicer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar