Kombinasjonen gjær og bakepulver er magien bak. Denne oppskriften holder jeg meg til for alltid.
Ca 15 boller
125 gram smør
3,5 dl melk
1 pk fersk gjær
1/2 ts bakepulver
1 dl sukker
ca 10 dl hvetemel
Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm blandingen opp slik at den blir 37 grader (lunken).
Smuldre gjæren opp i en bakebolle og hell oppi melk og smørblandingen.
Hell i sukkeret.
Tilsett bakepulveret og spe i melet mens du rører alt godt sammen.
Kna deigen sammen til en fin og jevn deigklump.
Strø litt mel over og dekk bakebollen med plastfolie. Settes på et lunt sted i minimum en time.
Etter en times tid tar du deigen ut av bakebollen og over på et melkledd bord.Form en liten deigklump til en flatere deigklump.
Fyll de med grovhakket melkesjokolade eller
eplemost eller annet godt. Eller ingenting. Dra kantene sammen, knip de godt igjen og form de
forsiktig til boller. Legges så på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned.
Pensle bollene med egget. Stekes på 180 grader varmluft i 10-12 min.
PERFEKT! HIMMELSK! SAFTIGE! NYDELIGE! MYKE! VIDUNDERLIGE! NAM!
Alltid godt med boller! Den halve teskjeden med bakepulver er så smart,det har jeg også oppdaget :D
SvarSlettForrige gang jeg bakte boller,tok jeg to spiseskjeer av min hjemmelagde vaniljeekstrakt i melka og godt med kardemomme.Det ble de beste jeg har bakt noen gang. De forsvant med det samme.God helg ,Malene!