torsdag 13. september 2012

KJÆRLIGHETSPIZZA



Jeg syntes alle årstidene har sin sjarm. Sjarmen med høsten er den friske høstluften som klyper såvidt i kinnene, mørket som faller på tidligere og som iblandet med den fuktige luften lager en trolsk stemmning. Helgematen blir laget sammen, med rødt i glasset og stearinlysene tent, er det kosemattid. Jeg har alltid elsket pizza. Liker stadig å teste ut nye ingredienser jeg kan dandere oppå. Sammensetningen av ingrediensene denne gangen ble Mmm, halleluja, fantastisk!
MEN det er enkelte triks man må ha som kjøreregler for at pizzaen skal bli digg!

Følg de ti fingerreglene:
  1. Bunnen må være tynn.
  2. Bruk fersk gjær.
  3. Tilsett litt sukker i vannet sammen med gjær, det vil få gjæren (som er en type levende sopp) til å heve bedre.
  4. Oljen skal tilsettes deigen etter den er ferdig hevet.
  5. Tomatsausen må ha ferske ingredienser.
  6. Tomatsausen må koke lenge (minst et par timer)
  7. Bruk god ost, gjerne pizzaosten MOZZARELLA (aldri tulleprodukter som det de kaller REVET).
  8. Legg tomatsausen først, deretter osten og tilslutt ingrediensene.
  9. Ikke overfyll pizzaen med for mange ingredienser.
  10. Lag den med kjærlighet.
Disse ingrediensene må du ha:

Hvetemel, sukker, fersk gjær, 1 boks hakkete tomater, en rød chili, 1/2 rød paprika, tomatpure, balsamico, hvitløk, estragon, salt, pepper, spisskummin, mozzarella, basillikum, sorte oliven, to tomater, en rødløk, chorizopølse, rødvin og om du har tørket trakkantarell ( http://malenesmaktmat.blogspot.no/search/label/T%C3%B8rket%20mat )
Bakt paprika med løst skall.


Slik lager du tomatsausen:

 Finhakk 2-3 fedd hvitløk, en rød chili med frøene og en halv rødløk. Fres de i en gryte (kjele) i 4 ss raps/solsikkeolje til de glatte/blanke. Tilsett så en boks hakkete tomater, en ts tomatpure, 1 ss balsamico, 4 oppklippete kvister med etsragon, 8 oppklippete blader med basilikum, 1-2 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts spisskummin, 1/2 dl rødvin. Mens dette småputrer, sett ovnen på varmluft/grill på ca 200 grader, når den er varm legger du den halve paprikaen inni. Når skinnet er boblete og brent tar du den ut, fjerner skinnet og putter paprikaen i tomatsausen. La alt småkoke på lav varme i 1-3 timer.

Slik lager du deigen:


4 dl lunkent vann blandes med en halv pakke fersk gjær (den blå, den rød er for søtbakst) og to klyper sukker i en bakebolle. Rør det godt sammen sammen til gjæren er oppløst. Tilsett så 7 dl hvetemel, røres godt, tilsett så 1-2 dl hvetemel til for å pakke deigen sammen som om du lager en snøball. Legg over plastfolie.
Når deigen har hevet til tre/firedobel størreslen heller du på 5 ss olivenolje.
Klem deigen ut med hendene på et bakepapirkledd stekebrett så tynt du klarer.


Legg tynne strimler av mozzarella i kantene og rull deigen over slik at den fester seg over osten.
Dekk bunnen med tomatsausen.
Legg over mozzarella.
Strø så over ringer av rødløk, ringer av sorte oliven, tynne tomatskiver, (tørket traktkantarell) og oppklippete basillikumblader.
Settes i ovnen, stekes i ti minutter så strør du på rødvinsmarinerte chorizopølser
Stekes i ca ti min til (til skorpen og mozzarellaen er lett gyldenbrun)

<3 <3 <3 Server og nyt den med en (de) som er ditt hjerte nær.









6 kommentarer:

  1. Mmmmmmmmm,kan du sende over en sånn pizza ASAP?

    SvarSlett
  2. Konge, har altid hatt oljen i deigen, skal lage Pizza i dag skal jeg jammen prøve å ha den på isteden. ser at det kan bli mye bedre. takk for råd.

    SvarSlett
    Svar
    1. :-)Bare hyggelig Alexander, håper du syntes den ble enda bedre.

      Slett
    2. funket! =)ble bedre, altid laget bra pizzaer, men den ble hakket bedre med din måte.

      Slett
  3. :-) Det gleder meg stort å høre!
    Håper andre Malenes triks vil gi deg flere gode matopplevelser:))
    Have fun cooking!

    SvarSlett