fredag 7. september 2012

HASSELNØTTOPPET TORSK MED POTETSTAPPEKREM OG BAKTE CHERRYTOMATER


En kollega sa til meg mellom slagene på kontoret forleden "du som er matblogger og greier, har du en fiskerett som tar en halvtimes tid" Kvelden før hadde jeg kikket på en fiskegratengoppskrift jeg syntes så spennende ut. Jeg tipset henne om den. Men da jeg kom hjem tenkte jeg på henne og gratengoppskriften. Av ingrediensene i kjøleskapet mitt ble det denne middagsretten til. Dog tok den en time å lage, men vel verdt det syntes jeg. En halvtime kokkelering og en liten halvtime steking i ovnen.

Dette trenger du til to personer:

300-400 gram fersk Torsk (eller frossen, men tint)
2 håndfull hasselnøtter
3 ss Apetina fetaost med olje (evt fetaost og 3 ss olivenolje)
10 blader fersk basilikum
10-15 dråper lime eller sitronsaft
Salt og pepper etter smak og behag (eks 1 ts salt og 1/2 ts pepper, jeg er alltid forsiktig med salt og pepper. Jeg liker heller å salte og pepre etter måltidet er ferdig tilbredt og jeg har fått smakt på maten).

300 gram poteter
1,5 dl melk eller fløte
1 ss kesam

1 kurv cherrytomater

Slik gjør du det (step by step):

1. Sett stekovnen på varmluft 200 grader.


2. Knus hasselnøttene i en morter
(har du ikke en morter kan du knuse de en og en på en fjøl med bunnen på et glass).

3. Bland inn fetaost og olje, mos det sammen med nøttene.

4. Klipp opp basilikumbladene i mindre biter,
bland det så inn i feta/nøtteblandingen.
Pepre og salte etter smak og behag. (Jeg tok 1 ts salt og 1/2 ts pepper)




5. Legg fisken i en ildfast form.


6. Legg på nøtteblandingen.

7. Press over saften fra en lime/sitronbåt.

8. Stekes sammen med tomatene i ovnen i ti minutter,
skru så over på varmluft/grill og la den steke i ti minutter til.

Imens fisken koser seg i ovnen lager du potetmoskrem og slik gjør du det:

  1. Vei potetene på en vekt og skrell de med en potetskreller.
2. Sett på en kjele med 1 liter med vann til koking.
Skjær potetene i mindre biter, putt de forsiktig oppi vannet når det koker.
Skru ned varmen littegrann og la potetbitene småkoke til de er møre (når du stikker en gaffel i en potetbit og den faller av gaffelen med engang).

3. Finn frem et dørslag (eller sil/sikt) og hell av vannet.
hell potetene oppi kjelen igjen.
Mos potetene med en potetmoser, stavmikser eller som jeg gjorde, bruk bunnen på et glass (=lite oppvask og for deg som ikke har de to førstnevnte redskapene)

4. Tilsett fløten og mos videre slik at mosen blir luftig.

5. Krydre med salt og pepper.
Rør inn kesamen, når du har tatt kjelen av platen.
(Om ikke fisken er ferdig, tar du mosen av platen og varmer den raskt opp rett etter du har tatt fisken ut av ovnen for så å røre inn kesamen rett før servering).
God middag godtfolk!


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusen takk:) det smakte godt! Til uken skal jeg prøve å lage tacoshell inspirert av deg.

      Slett