Jordbær er digg, men jordbær med sjokolade er diggere. Det diggeste er å nyte de sammen med en god rødvin og en du er ekstra kjær i. Innimellom ligner noen av jordbærene på hjerter. Disse bærene må spises sammen med et kyss <3
Til en kurv jordbær trenger du 50 gram mørk sjokolade (1/2 plate) og 1/2 dl fløte.
Det du må passe på er når du varmer opp fløten og sjokoladen er at sjokoladen ikke brenner seg. Man skal jo alltid smelte sjokolade i vannbad (Liten kjele med sjokolade oppi en stor kjele med varmt vann). Men dette her blir så bra om du har hodet på riktig plass og øynene i kjelen.
- Sett kjelen med fløte og sjokolade på platen (varme 5), visp hele tiden.
2. Når du kjenner sjokoladen begynner å smelte, og det går fort... tar du kjelen av platen og visper som en gærning.
(Denne sausen kan du også dyppe andre bær eller fruktbiter i eller helles over iskrem. Smaker mye bedre enn sjokoladesaus på flaske).
4. Dypp bærene oppi, behold gjerne hamsen for da kan du holde i den og dyppe. Det blir dessuten en pen fargekombinasjon på fatet.
5. Legges forsiktig ned på et fat, deretter i kjøleskapet til servering samme dag. Ikke dekk fatet med noe.
Smaker deilig etter en middag eller en toretters som en lett og søt avslutning på måltidet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar