DU TRENGER:
Rund kakeform på 22/24 cm
(ønsker du en langpannekake dobler du deigen og glasuren)
Bland sammen disse ingrediensene i en bakebolle slik at røren blir jevn og smidig.
5 dl hvetemel
4 dl sukker
2 ts natron
1 ts bakepulver
1,5 ts salt
3 ts vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang3 ss kakao (bakekakao)
1,5 dl vann (kaldt)
3 egg
3 egg
3 dl skummet kulturmelk eller kefir
125 gram smeltet smør
NB!
Smør kakeformen med smør eller sprayfett.
Stekes på 180 grader varmluft i ca 40-50 min.
Stikk en stekepinne/gaffel i midten av kaken for å se om den er ferdig (skal ikke henge noe igjen).
Mens kaken steker lager du glasuren.
Når kaken er noe avkjølt, kan du gjerne stikke noen små hull rundt omkring deretter helle over glasuren. Den vil da renne ned i hullene og gjøre kaken enda mer saftig.
SJOKOLADEGLASUR
Bland sammen:
8 dl melis
100 gram smeltet smør
1,5 ss kakao (bakekakao)
2, 5 ts vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang
ca 8 ss kaffe (spe i blandingen til røren blir passe flytende og glatt).
HAVE FUN MAKING AND EATING : )
Ekstra snadder blir kaken med sjokoladejordbær. Godt, lekkert og en fryd for øye.