Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

tirsdag 14. juni 2016

BROKKOLISALAT

En stille vandring på kyststien. Vannet har begynt å lukte salt og sjøplanter. En seilbåt forsvinner bak en holme. Jeg nærmer meg hovedveien og merker rushens sus har stilnet. Kvelden har såvidt begynt å falle på. En deilig lukt treffer min nese på sin vandring. Grillsesongen er igang. Jeg begynner å drømme om hage. En hage jeg kan ha grillen min på. Boden er ingen plass for en grill. Urter... blomster... frukttrær, bær og kanskje noen grønnsaker vil jeg ha der. Gulrøtter, salat, brokkoli..., brokkoli er det lenge siden jeg har spist. Hmm, hvilke retter kan man egentlig lage med brokkoli. Er da en noget spesiell grønn sak denne brokkolien. Min hyttenabo sin brokkoligrateng med ost var god, den må jeg huske å få oppskriften på. Hm, brokkoli og ost er en god kombinasjon. åhh, lukten av grillkull er så deilig. Kanskje en brokkolisalat til grillet fisk eller kjøtt hadde vært noe....

Dette trenger du: 
1 brokkoli skåret i små biter (også stilken for den er det mye smak i)
1 løk finhakket
200 gram gulost med litt smak i (eks jarlsberg) skåret i små terninger
2 dl rosiner (kan droppes)
150 gram sprøstekt bacon i terninger (kan droppes)
ca 1 dl majones
ca 1 dl rømme
3 ss hvitvinseddik
2 ss akasiehonning
salt og pepper

Blandes sammen og serveres som det er eller til fisk eller kjøtt.