mandag 23. mai 2016

BROOKIE-KAKE

En brookie er en krysning av en cookie og en brownie. Egentlig lages disse som kjeks men da denne eksperimenteringen skjedde fant jeg ut at dette måtte bare bli en kake. Kaken er sprø på toppen slik som kjeks er, i midten er den myk og klissete med smak av både karamell og sjokolade og i bunn deilig myk brownie. Denne kaken lurer jeg på er den beste sjokoladekaken jeg har spist, ihvertfall på lang lang tid. Jeg går fremdeles og tenker at jeg burde lage den engang til snart for jeg fyser så på den. Men som du ser av ingrediensene... dette er en kaloribombe. Jeg anbefaler å servere den med jordbær, det satte kaken til en ny dimensjon.
Begynn med å lage kjeksdeigen. Følg oppskriften og fremgangsmåten nøye;-)

Kjeksdeigen

200 gram smør
200 gram brunt sukker
100 gram sukker
1/2 ts vaniljefrø
2 egg
300 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

100 gram mørk sjokolade

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og  ha så oppi brunt og hvitt sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Ha det oppi en bakebolle og la det avkjøle littegrann. Ha oppi vaniljefrø, mel, bakepulver, salt og egg. Røres til en klumpfri deig. Grovhakk mørk sjokolade og vend det veldig forsiktig i. Sett deigen tilside mens du lager neste deig.

Browniedeigen

200 gram sukker
2 egg
1/2 ts vaniljefrø
100 gram nøytral olje (solsikke eller raps, evt kokos)
100 gram hvetemel
4 ss kakao
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt

Bland sukker, egg og vaniljefrø i en bakebolle. Tilsett olje og rør om. I en annen bakebolle blander du hvetemel, bakepulver og salt. Hell så litt og litt av den våte blandingen i mens du hele tiden rører for da vil du få en klumpfri deig.

Smør en 24 cm form eller ha i bakepapir. Hell i browniedeigen og stek denne midt i ovnen på 200 grader over og undervarme i 5-6 min. Ta så ut formen og ha forsiktig oppi kjeksdeigen. Pass på at du får dekket hele browniebunnen. Stekes så i ca 30 min. (Til toppen av kaken er stiv). La kaken stå å avkjøle seg i formen. Putt den så i kjøleskapet  i plastikk til neste dag eller dagen deretter for det er da den skal nytes. Kaken holder seg i mange dager og den kan også fryses.