Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 31. juli 2014

PIKNIKBAGUETTE


       Ut på tur, aldri sur!  Ivertfall ikke med disse motivatorene i sekken. Lages kvelden før.
        Dette trenger du til to kjempe sultne eller 4 sultne personer.
     
        2 baguetter
     
        2 egg
        1 ss fløte
        4 ss majones
        8-10 dråper sitronsaft
        2 ss finhakket gressløk
        salt og pepper

        4 skiver bacon
        6 skiver parmaskinke
        1/3 del tynnskåret agurk på langs
        1/3 crispisalat e.l
        8 skiver gulost etter eget ønske
        Noen skiver rødløk
        1/3 rød paprika i ringer

        Kok eggene i ca ti min til de er hardkokte. Legg de i kaldt vann til de er avkjølte. Del de begge
        veier i eggedeler.
          Bland eggebitene sammen med fløte, majones, sitronsaft, gressløk, salt og pepper.
          Stek baconet sprøtt og krydre gjerne med litt pepper. Avkjøl.
          Skjær en fordypning ned i baguettene. Ta av lokkene.
          Legg oppi parmaskinke og eggesalat.
           Deretter agurk.
          Legg så på salatblader og baconet.
           Ost, rødløk og paprika danderes så på.
          Sett på lokket. Pakk hver av de inn i sølvfolie. Legges i kjøleskapet til neste dag.
          Legges i sekken før turen og nytes der du skulle befinne deg. På jobb, i parken, i skogen, på
          vannet eller kanskje på toppen av et fjell slik jeg var når jeg nøt en av disse.