søndag 24. november 2024

JULEKULER

 


I adventstiden pleier sønnen min og jeg å lage disse deilige kulene sammen. Han har laget dem siden han gikk i første klasse, og syntes de er like gode og det er fortsatt like gøy å lage dem. 

I kveld har jeg skrevet ned oppskriften til et fjerde trinn som skal lage dem i mat og helse nå i desember. 

Ekstra koselig er det å legge dem på rene syltetøyglass med et rundt klede oppå lokket og med en pen tråd rundt. Nytes eller gis bort i gave. 

Dere trenger:

·     200 g romtemperert meierismør

·     2 dl sukker

·     6 dl havregryn

·     4 ss kakaopulver

·     1 ts vaniljesukker

3- 4 ss appelsinjuice (Nb! For mye vil ødelegge deigen.)

Kokosmasse til å rulle sjokoladekulene i.

Slik gjør dere det:

1.      Finn frem en bolle og en sleiv (eller skje)

2.     Rør sammen mykt smør, sukker, havregryn, kakao og vaniljesukker 

i  bollen.

3.     Rør inn juice.

4.     Kna deigen sammen.

5.     Rull deigen til små boller og deretter i kokosmasse.

6.     Legg bollene over på en stor tallerken/bakepapir etter hvert som de er ferdige.

7.    Ha bollene over på et glass og sett dem i kjøleskapet. 

8.   Nytes kalde direkte fra kjøleskapet. 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar