torsdag 27. september 2018

KNALLGOD EPLEMOS




Et supert triks for å få eplemosen hakket bedre er å ha litt ingefær oppi. Lag mosen, server den og når de spør så si at du hadde oppi en hemmelig ingrediens ;-).

4 dl vann
6 skrellede eple (uten kjernehus)
1/2 ts vaniljefrø
1 ts ingefærbit uten skall

Kok opp vannet og ha biter av eplene oppi sammen med vaniljesukkeret og ingefærbiten.
La det småkoke til eplene er ihjelkokt og ca halvparten av vannet ha kokt bort. Fjern ingefæren og
mos det sammen i en stavmikser. Om det ikke er litt suppete enda la det småkoke til ønsket konsistens.
Ha det på rene glass ( som har ligget i kokende vann noen minutter).

Denne oppskriften har jeg prøvd med pærer istedenfor og det ble også en nydelig mos.

Bruk gjerne denne eplemosen istedenfor i denne oppskriften på Avslørte byryper .