lørdag 13. januar 2018

SPICY THAISALAT MED VEGETARBURGERE

Noe ekstra smakfullt til lunsj eller middag får du med denne enkle men knallgode retten.

Advarsel! Dette blogginnlegget inneholder reklame.

For en god stund tilbake gjorde jeg et oppdrag for Raske retter. De lager økologiske og vegetariske poseretter. Jeg fikk i oppdrag å lage retter med tilbehør til ulike vegetarburgere. Oppskriften jeg kreerte med gulrot -og purreburgerne deres ble så himmelfallen god at jeg fyser på den stadig vekk. Nå er det gått for lang tid siden sist så nå må den på bordet igjen til uken. Om du allerede ikke har kommet over den så får du den her. 
Om du har lyst til å bli bedre kjent med produktene fra Raske retter så klikk deg inn her

4 porsjoner

1 pakke vegetarburger med gulrot og purre fra Raske retter.
Ca 1 dl olje (eks rapsolje)
200 gram eggnodles
1 stor gulrot
2 vårløk
20 gram frisk koriander
70 gram cashewnøtter
Ca 40 gram fersk ingefær
1 fersk rød chili
Saften av en båt lime eller 1 ss sitronsaft
4 ss soyasaus
4 ss akasiehonning
Bland burgerblandingen i en bolle sammen med 1,5 dl varmt vann (eks fra vannkokeren) tilsett så et vispet egg. La dette stå å godgjøre seg i 15 min. i mellomtiden kan du koke opp nudlene etter fremgangsmåte på pakken, ha gjerne i litt olje i kjelen slik at nudlene ikke klebrer seg fast. Imens dette koker fjern skallet av ingefæren med å skrape det av med en teskje. Ha så ingefær, chili med frø, en vårløk, limesaft, 10 gram koriander, soyasaus og honning i en stavmikser og miks dette godt sammen til en saus. Skjær en vårløk i skiver, skjær gulroten med en mandolin eller ostehøvel for å få tynne skiver. Sett stekepannen på middels til høy varme. Form fire burgere med litt olje i hendene. Stek burgerne i ca ½ dl olje i 1-2 min på hver side ( til de er gylne og sprø på hver side). Ha de over på papir slik at fettet kan renne av. Hell vannet av nudlene. Bland sammen nudler, cashewnøtter, 10 gram korianderblader, vårløk og gulrot. Dressingen kan enten blandes i nudlene eller serveres ved siden av. Server med burgerne og nytes helst varmt, men også godt lunken eller kaldt.



mandag 8. januar 2018

SØTE VAFLER UTEN SUKKER


Nytt år og nye muligheter. 
Vafler trenger ikke være usunt og du trenger ikke bare spise vafler som dessert om du bytter ut noen av ingrediensene. Jeg kan spise vafler både som frokost, lunsj og kvelds som en fin erstatning til knekkebrød som jeg ellers pleier å spise. Ikveld ble det grove grønnsaksvafler (oppskriften kommer på bloggen når den er perfeksjonert). 
Mitt nyttårsforsett er som alltid å spise mindre raffinert sukker som den søtmomsen jeg er og ja jeg blir stadig flinkere. Mange ingredienser er naturlig søte eller blir det når man tilbereder de. Rotgrønnsaker bakt i ovnen får en naturlig og fin sødme. Spesielt søtpotet.

Jeg har testet ut denne oppskriften både med bakt søtpotet og av rotmosrester vi hadde til middag (som ikke var saltet -salt mosen heller ved spisebordet). Denne mosen var laget av søtpotet, potet og brokkolistilken iblandet melk.
Åhh, så gode de ble, ihvertfall sammen med bringebær most med dadler.

Du trenger: (blir ca 6 stk)

1 dl rotmos / bakte røtter (uten skall)
2 dl melk (kan byttes ut til havre, soya eller mandelmelk)
2 egg (kan byttes ut til 1/2 dl vispet kikertvann)
1 dl rug
1 ts fiberhusk (for at røren skal bindes bedre sammen)
1 dl havregryn
1/2 ts bakepulver
1/4 ts vaniljefrø
1/4 ts kardemomme


La røren stå å svelle i minst 30 min.

Stekes i smør, rapskokos eller kokosfett i et vaffeljern eller som lapper i en stekepanne.
Nytes med god samvittighet ;-)