Endelig liker også jeg luciaboller takket være denne oppskriften.
12 saftige og smakfulle boller til luciadagen.
75 gram smør
2,5 dl melk
25 gram gjær
2/3 ts gurkemeie eller 1/4 ts safran
75 gram sukker
1/4 ts salt
1 ts kardemomme
Ca 6,5 dl hvetemel
Pynt: sammenvispet egg og rosiner
- Smelt smør og tilsett melken.
- La blandningen bli fingervarm, 37 grader.
- Smuldre gjær i en bakebolle og rør i den lunkne melkeblandingen.
- Bland i gurkemeie, kardemomme, salt, sukker og spe så i melet.
- Kna deigen godt sammen til den blir smidig. (Ca fem min). '
- La deigen heve under et klede eller plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 220 °C varmluft.
- Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i 12 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser.
- Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplate med bakepapir, (Hvis du har tid: la dem heve under et klede eller plast på et lunt sted i ca 15 minutter.)
- Pensle lussekatter med et sammenvispete egg og pynt med rosiner. Stek midt i ovnen i ca 6-7 minutter til de er gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. Smaker aller best lunkne.
Takk for kjempefin blogg :)
SvarSlett