Noe ekstra smakfullt til lunsj eller middag får du med denne enkle men knallgode retten.
|
Advarsel! Dette blogginnlegget inneholder reklame.
For en god stund tilbake gjorde jeg et oppdrag for Raske retter. De lager økologiske og vegetariske poseretter. Jeg fikk i oppdrag å lage retter med tilbehør til ulike vegetarburgere. Oppskriften jeg kreerte med gulrot -og purreburgerne deres ble så himmelfallen god at jeg fyser på den stadig vekk. Nå er det gått for lang tid siden sist så nå må den på bordet igjen til uken. Om du allerede ikke har kommet over den så får du den her.
Om du har lyst til å bli bedre kjent med produktene fra Raske retter så klikk deg inn her
4 porsjoner
1 pakke
vegetarburger med gulrot og purre fra Raske retter.
Ca 1 dl
olje (eks rapsolje)
200 gram
eggnodles
1 stor gulrot
2 vårløk
20 gram
frisk koriander
70 gram
cashewnøtter
Ca 40
gram fersk ingefær
1 fersk
rød chili
Saften
av en båt lime eller 1 ss sitronsaft
4 ss
soyasaus
4 ss
akasiehonning
Bland burgerblandingen i en bolle sammen med 1,5 dl varmt vann (eks fra
vannkokeren) tilsett så et vispet egg. La dette stå å godgjøre seg i 15 min. i
mellomtiden kan du koke opp nudlene etter fremgangsmåte på pakken, ha gjerne i
litt olje i kjelen slik at nudlene ikke klebrer seg fast. Imens dette
koker fjern skallet av ingefæren med å skrape det av med en teskje. Ha så
ingefær, chili med frø, en vårløk, limesaft, 10 gram koriander, soyasaus og
honning i en stavmikser og miks dette godt sammen til en saus. Skjær en vårløk
i skiver, skjær gulroten med en mandolin eller ostehøvel for å få tynne skiver.
Sett stekepannen på middels til høy varme. Form fire burgere med litt olje i
hendene. Stek burgerne i ca ½ dl olje i 1-2 min på hver side ( til de er gylne
og sprø på hver side). Ha de over på papir slik at fettet kan renne av. Hell
vannet av nudlene. Bland sammen nudler, cashewnøtter, 10 gram korianderblader, vårløk
og gulrot. Dressingen kan enten blandes i nudlene eller serveres ved siden av. Server
med burgerne og nytes helst varmt, men også godt lunken eller kaldt.
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)
SvarSlettSå hyggelig å høre. Håper det smaker:)
Slett