Aase Malene er opptatt av å formidle det glade budskapet om matkvalitet og å inspirere leserne sine til å lage mer mat fra bunnen av. Denne sommeren har hun dessuten store planer om å få fart på grillen! Vi liker innstillingen og presenterer dere for månedens blogger!
Fakta om månedens bloggerNavn: Aase Malene Harbitz
Alder: 36
Yrke: Adjunkt/matspaltist/matblogger/reiseleder
Familie: Far og to brødre
Bosted: Stabekk i Bærum

 Hva ligger bak navnet på bloggen din?- Bloggen heter ”Mmm MALENESmaktMAT” fordi jeg lager og legger ut oppskrifter jeg håper lager Mmm-lyder i munnen! Videre mener jeg at dersom du klarer å lage mat som smaker godt, så har du matlaging i din makt.
Hva fikk deg til å begynne med blogging?- Før jeg begynte å blogge tok jeg med meg kaker og matretter på jobb ved ulike anledninger og jeg fikk mange tilbakemeldinger på at de ønsket oppskriftene på rettene. Det var en kollega som oppfordret meg til å begynne å blogge og legge ut alle oppskriftene der. Jeg hadde kun hørt om rosablogger og var skeptisk. Det tok meg faktisk to år før jeg valgte å gjøre det! Nå syntes jeg det er kjempe gøy. Det føles også godt å dele på de hemmeligholdte oppskriftene.
Hva har du lyst å gi til leserne, gjennom bloggen din?- Jeg har et indre ønske om at flere skal bli mer kvalitetsbevisste når det kommer til mat og at flere skal bli glade i å lage hjemmelaget mat. Det at hjemmelaget mat ikke tar så mye lengre tid å lage, at det ikke koster så mer og at det smaker mye bedre, er noe jeg er opptatt av å formidle. Mitt ønske er at leserne mine får gode erfaringer med å lage mat og kanskje noen aha-opplevelser når de bruker oppskriftene fra bloggen min!
Hvilke kommentarer og tilbakemeldinger får du fra lesere? Hva er lesernes favorittoppskrifter?- Jeg får mange hyggelig kommentarer og tilbakemeldinger fra leserne. De syntes jeg er kreativ og har oppskrifter som passer alle uansett allergier, intoleranser og preferanser. Mange liker også at jeg har steg for steg bilder. Det gjør det lettere for de som ikke er så drevne enda. Det er et mål for meg det å kunne nå alle. Lesernes favorittoppskrifter er Norges beste pastasalat,Himmelsk sjokoladekake og Kremet og fyldig kyllingsuppe
Hva eller hvem inspirerer deg? Har du noen favorittblogger?- Den som har inspirert meg mest, og som fortsatt er en inspirasjon, er min mor. Hun var husmor og meget dreven på kjøkkenet. Jeg husker fremdeles mange råd og tips hun delte med meg når jeg satt og fulgte med fra kjøkkenbenken. Mye av driven jeg har i meg er takket være henne. Ellers blir jeg inspirert av mye, spesielt kunst, natur, samtaler om mat med andre matinteresserte og utenlandsreiser.
Hva er ditt forhold til mat?- Elsker alt som har med mat å gjøre. Jeg tenker på mat nesten hele tiden, og tenker stadig ut nye oppskrifter.
Hva er dine favorittråvarer?- Jeg er glad i rene naturlige råvarer. Dessuten er jeg er en skikkelig ostoman! Bruker videre mye hvitløk, rapsolje, urter og grønnsaker.
Hva er dine hverdagsfavorittoppskrifter?- Salater, supper og lette form eller gryteretter er det jeg liker best til hverdags. Man kan forberede det kvelden før å varme det opp raskt dagen etter. Da har gjerne smaken og/eller konsistensen satt seg og blitt bedre.
bildeMatblogg 675Livets gryte med kylling og chorizo                                Makiruller med laks, avokado og vårløk
Er det noe spesielt med området du bor i som preger maten din?- Selve Stabekk er ikke et matmekka. Her finnes rimelige og dyre matbutikker, samt en frukt- og grønnsaksbutikk. Jeg er opprinnelig fra et småbruk på landet og drømmer om å kunne ha en egen “frukt- og grønnsaksbutikk “i hagen! Det som preger maten min mest er vel at jeg bruker elgkjøtt istedenfor storfekjøtt, fordi min far er elgjeger.
Har du et spesielt matminne?- Minnet som er sterkest nå er artikkelen om ”matjuks” i illustrert vitenskap, som jeg leste for noen dager siden. Hva de bruker istedenfor vanilje i “vaniljesukker”, og hva brøddeigen tilsettes for at den skal heve bedre. Enda større grunn til å lage hjemmelaget mat! Ellers har jeg mange gode restaurantopplevelser jeg til stadighet tenker og drømmer tilbake til.
Nå går det mot sommeren. Hva liker du best med denne årstiden?- Jeg simpelthen elsker sommeren! Det varme været, slippe å gå med sokker og ull, få saltvannskrøller i håret og farge på kroppen. – Og selvfølgelig den deilige sommermaten. Lettvin mat med få, men gode, ingredienser som smaker så mye mer i varmen. Lukten av grilling. Smaken av de første norske bærene. Nyfisket fisk og skalldyr. Sene varme kvelder ute med lukten av bål, natur og sjø.
 Hva er skikkelig sommermat for deg?- Mat på grillen, salater, paier, is, sjømat, frukt og bær og kokos.
Hva legger du helst på grillen en varm sommerdag- og har du noen grillfavoritter?- Jeg legger helst grønnsaker og sjømat på grillen, men det blir ofte elgkjøtt som jeg har marinert først og som gutta griller. Jeg griller ikke så ofte, men har store planer denne sommeren om å bli en grillmester, og ikke bare en mester på å lage tilbehøret.
Hva er ditt beste grilltips?- Vær uredd – kan det spises så kan det grilles!
Har du slengt deg på StreetFood trenden?- Bare i utlandet. Syntes det er kjempe bra at Norge har kastet seg på denne trenden! Mange gode restauranter som selger rask og deilig mat. Hadde vært kult å ha vært med på det selv engang.

Bildene er lånt fra bloggen. Aase Malene tar alle bildene selv.