Her får du en av de mest populære oppskriftene på bloggen. Norges beste pastasalat. Nå kan du
lage den til hele slekten, jobben, vennegjengen, klassen eller hva det måtte være. Knall god og
holdbar i flere dager.
Du trenger:
4 pk Pasta penne
5 hele ferdigstekte kyllinger
10 pk bacon
2 glass grønn pesto
5 røde paprika
4 purre
3 isbergsalat
400 gram parmesan
300 gram pinjekjerner
(1 basilikum –til pynt)
12 bokser creme fraiche
1-2 pk fløte
1 hel hvitløk (med alle fedd)
1 sitron
Slik gjør du det:
Kok pasta etter fremgangsmåten på pakken.
Ribb kyllingen.
Skjær isbergsalat i tommelfingerneglstørrelse
Rist pinjekjerner i tørr stekepanne
Skjær purre i tynne ringer (skylles først)
Skjær paprika i små biter
Finhakk hvitløk
Riv parmesan
Press saften ut av sitronen,
Steke oppklipte/oppskårede baconbiter.
Alle ingrediensene fordeles likt i boller. Fløten tilslutt for da vil du se hvor mye fuktighet du
trenger i salaten.
Strø på pinjekjerner, bacon og parmesan på toppen.
Se mer utfyllende fremgangsmåte HER om du ønsker.
En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
Matspalte
Middagstilbehør
Naturen som spiskammers
Pai
Pasta
Pizza
Portugisisk
Poteter
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
fredagsmidag
is
matartikkel
muffins
omelett
pesto og tapenade
pålegg
påske
saus
sukkerfri
Østeuropesisk
onsdag 15. januar 2014
tirsdag 14. januar 2014
RASK FISKESUPPE
Skrubbsulten og dårlig tid. Samtidig lyst på noe varmt og sunt. Fet og mager fisk i en skjønn forening med A-vitamin gjemt bak forkledningen av gulrøtter. Mild og frisk på smak. Hepp hepp vær så god!
Til 2 personer:
1 mellomstor sjalottløk2 fedd hvitløk
solsikke/rapsolje
1 fiskebuljongterning
3 gulrøtter
1 frossen laksefilet
3 frosne torskefileter
1/2 ts gurkemeie
1/3 ts karri
salt og pepper (ca 1/2 ts av hver)
2 ss creme fraiche
- Ta fisken ut av fryseren og legg de i lunkent vann.
- Finhakk sjalott -og hvitløken. La det så surre et par min i en kjele med 2 ss solsikke/rapsolje.
- Tilsett buljongterningen og 5 dl vann, la dette koke opp. Imens kutter du gulrøttene i skiver.
- Ha disse i oppi kjelen når det koker.
- Ta så opp fisken som nå er noe tint og skjær de opp i mindre biter. Puttes oppi kjelen.
- Tilsett 1 dl fløte og krydderne. La alt småkoke i 10 min.
- Rør inn creme fraiche og server. Gjerne med brød e.l til.
Abonner på:
Innlegg (Atom)