mandag 11. august 2014

PESTO GENOVESE

           Den mest kjente pastasausen i Italia er denne basilikumbaserte sausen . Opprinnelsen er  fra
           området rundt Genova. Her plukkes pinjekjernene fra trærne, basilikumen fra bakken, oljen
           og osten får de fra de lokale bøndene. Ren mat, kortreist og vokst opp i et varmt og stabilt
           klima. Slikt blir det gode produkter av. Denne pestoen er laget av råvarer som har reist
           lengre, men jammen meg er denne smakfull også. Har du en morter eller stavmikser så vil du
           lage denne sausen før du får telt til 100.

Dette trenger du:
           200 g frisk basilikum
           8 ss pinjekjerner (kan byttes ut med solsikkekjerner om du er allergisk eller valnøtter for en
           annen smak)
           2 fedd hvitløk
           1 klype salt
           2 ss parmesan
           2 dl ekstra virgin olivenolje
           (3-5 dråper sitronsaft)

Slik gjør du det:
          Vask og tørk basilikumbladene.
          Fjern skallet av hvitløksfeddene.
          Knus basilikum, pinjekjerner, hvitløk og salt i en morter(stavmikser).
          Tilsett parmesan litt og litt, mens du morter.
          Ha blandingen i en bolle, spe i olje, begynn forsiktig med noen dråper deretter tynn stråle
          imens  du rører.
          Du vil nå ha en fyldig og fin pestosaus.
          Om du ønsker den hakket friskere kan du klemme i noen dråper sitronsaft.


          Tilsettes i nykokt pasta eller i en tomatsaus for å få en mer smaksrik saus.
          Ønsker du ikke å bruke sausen med en gang, ha den over på et glass med lufttett lokk og
          settes kjølig.
          God til salat, fisk, kylling, kjøtt eller på brødskiven med tomat og avokadoskiver.
          For en mer rennende saus så tilsetter du bare mer olivenolje.

    Det er grønt, det er smakfullt, det er sunt, det hever en rett. Det er pesto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar