Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 17. september 2012

RESTAURANTANMELDELSE BRUNKOLLEN TURISTHYTTE BÆRUMMarka er full av fine veier, stier og turisthytter. I Bærumsmarka ligger en sjarmerende turisthytte, Brunkollen. En fin tur er å gå fra Haga restaurant/golfbane. Mye oppover til og dertil mye nedover hjem. Fine merkede løyper og terrenget er variert.
Tirsdager er det suppeservering fra kl 15.00- 20.00. Ulike supper og desserter hver gang.
Denne gangen var det Kantarellsuppe eller kjøttsuppe som sto på menyen. Til dessert hadde de yoghurtfromage eller sjokoladefondantkake. Jeg valgte Gullsuppa (kantarellsuppe) og sjokoladefondantkake.
En god porsjon suppe med brød fikk vi til 100 kr pr pers og desserten til 50 kr. En blid kvinne øt god service når klokken tikket seg mot stengetid.
Å nyte en varm suppe av skogens frukter midt mellom bartrær med høstfriskheten i luften og nær skumringstid er... balsam for sjelen.


Turisthytten er også tilpasset menneskets beste venn med salg av griseører (er jo bra at de mange delene på grisen blir utnyttet når den først blir slaktet) til 10 kr, lån av vannskåler og andre hunder å leke med.


Suppen hadde en kraftig smak av kantarell og salt. Jeg ville nok kanskje ha kalt den en skogssuppe i.o.m det var noen barnåler oppi også, men vet du... DET gjorde ingenting for så god var suppa og vi var jo midt i skogen så det hørte det så og si med (?)

Sjokoladefondantkakestykkene vi fikk var en midtdel med flytende sjokolade i og et endestykke som var høyere og tørrere. For at turen hjemover skulle bli like koselig som turen til, delte vi begge stykkene på to. At de to stykkene var fra samme kake er litt vanskelig å tro. Midtstykke hadde deilig myk sjokolade, mektig, men deilig. Sidestykke delte seg i fire deler når du tok gaffelen nedi og det fortsatte med en gaffel mot kaken jakt til man ga opp og alle smulene ble liggende glisende igjen på tallerken, til de ble skøvet over i hundeskålen. Min kokkevenninne Irene skjærer alltid av sidestykkene på mange av kakene hun lager, smartsmart for da er jo kun godbitene igjen til å servere gjester man ønsker å please.
Det burde Brunkollen starte med og, slik at alle får en deilig avslutning på måltidet.

Jeg kommer til å legge middagsturen innom Brunkollen flere ganger fremover. For her får man god mat etter en god gåtur.
Av fem mulige turisthyttemat Mèr får Brunkollen turisthytte: M m m m
Bra service, bra mat, bra lokaler.


Sjekk ut hva det er på menyen før du ankommer:
https://www.facebook.com/#!/pages/Brunkollen-Turisthytte/171041842941781

Hvor i marka det ligger kan du studere nærmere her:
http://www.skiforeningen.no/marka/showpoi.cgi?id=85

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar