Erter og jeg har aldri vært gode venner. Erter var ofte grunnen til at jeg ikke spiste opp middagene mine som barn. Gul poseertesuppe og hermetiserte selskapserter på boks var (dessverre) populære erter. I tillegg ble det sagt at man begynte å prompe så fælt når man spiste de... ikke fristende for en liten rosajente. For noen år siden kom jeg over denne oppskriften og jeg tenkte jeg skulle gi ertene en ny sjanse. Rettens hovedingrediens er frosne erter, som når de tiner smaker ganske likt ferske (noe det er sjeldent man får tak i). En pose med 250 gram kostet 5-6 kroner. Billig billig! Sunne og så enkelt. Erter er blant de mest proteinholdige ingrediensene fra planteriket, som er godt for muskler og skjelett. De er også bra for fordøyelsen og immunforsvaret.
Fine å bruke i stuing, med f.eks. gulrot. Gode er de også mørdampet, i wok, suppe, freset i olje, marinert eller rå i salater.
Fine å bruke i stuing, med f.eks. gulrot. Gode er de også mørdampet, i wok, suppe, freset i olje, marinert eller rå i salater.
Erter og jeg har blitt venner.
3 dl vann
1 ts kjøtt/kylling buljong (eller en terning)
2 dl fløte
1 røkt pølse (kan kuttes)
4 ss rømme
Slik gjør du det:
- Sett ertene til tining i en bolle på kjøkkenbenken i noen minutter.
- Kok opp vann med buljong i en kasserolle, ha i ertene og deretter fløten.
- Bruk stavmikser i gryten og kjør til suppen er jevn og kremet.
- Sett ertesuppen på kokeplaten på lav varme (da holder den seg varm til pølsene er ferdigstekt).
- Dra av skinnet på pølsen og skjær den i tynne skiver.
- Brun 1 ss smør i en stekepanne og tilsett pølsebitene.
- Når pølsebitene er blitt brunet på hver side, er de ferdige og du kan koke opp suppen igjen.
- Øs så suppen i skåler. Ha i noen pølsebiter, en rømmeklatt og gjerne litt stekefett på toppen som garnityr.
- Suppen får en søtlig smak som passer godt med den salte røkte pølsen og den friske rømmen.Blir den for tam på smak kan du jo salte og pepre litt.
- Vel bekomme.
SUNT-GODT-BILLIG-LYNKJAPT-PROMPEFRI
Nei, Gud så god den var! En av min nye favoritt!
SvarSlett:-). Enkel og god, så hyggelig at det har blitt en favoritt!
SvarSlettDenne så god ut, og jeg skal lage den til mellom måltid i dag. Takk for inspirasjonen. Jeg kommer til å lage uten fløte siden jeg ikke tåler melk. da, men erstatte det med olivenolje, og kanskje litt kokosyoghurt. Hvis min variant blir god skal jeg poste det på britadiktermat.helseborg.com
SvarSlettTakk for det:). Lykke til, håper det blir bra:)
SvarSlett