Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

onsdag 22. august 2012

PEKEFINGERKJEKS


Du trenger:

100 gram hvetemel
100 gram romteperert smør
1-2 ss vann

Fremgangsmåte

1. Ha mel og smør i en bakebolle, bruk kjøkkenets beste redskap (hendene) til å kna ingrediensene sammen.

2. Hell så i vannet, begynn med 1 ss, øk mengden om du må for å kunne få en rund og smidig deig.3. Legg deigklumpen i en pose. Tettes uten luft. La den hvile i kjleskapet i 30 min.

4. Ha deigen oppi en bakebolle og la den bli romtemperert. 5. Tilsett en halv pakke Strandaskinke skåret/revet  i strimler og en halv pakke Royal Blue.


6. Kna (med hendene) disse ingrediensene inn i deigen.


 7. Dra så av passende biter og rull de sammen forsiktig i håndflaten før du legger de på et bakepapir på et stekebrett. Blir litt klissete, men det tåler du... (du kan evt skylle hendene dine og tørke de innimellom, da vil de ikke klebre så fælt).


8. Dytt litt godt nedpå (slik at de fester seg i deigen ellers vil de løsne etter stekingen) noen pinjekjerner.

9. Stekes så i ovnen på over under varme 180 grader til de er gyldne oppå (min 15 min)

Mmm, disse kjeksene gjør at du vil under smaking sette pekefingeren foran munnen din til den som forstyrrer deg. Hysj... det smaker ertende salt, myk sødme med en pikant svung etterfulgt av en rolig nøttesmak.

Server pekefingerkjeksene lunkne eller kalde f.eks til kald øl, tapasbord, til en suppe eller bare rett og slett som litt kosesnacks foran tvèn.

KOS DEG MED KOKKELERINGEN ; )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar