Gi meg en god sjokoladefondant eller tiramisu og du vil se en lykkelig jente.
Jeg har funnet frem til en fabelaktig oppskrift, endelig. Problemet er at jeg har lyst til å lage den hele tiden og spise den hele tiden... Jeg har ingen bunn når det gjelder søtsaker og har dessuten dårlig viljestyrke. Det som stopper meg nå er at jeg vil ikke bli lei denne desserten.
Jeg vil for alltid nyte den langsomt en sjelden gang.
Dette trenger du for å få 4 fabelaktige porsjoner:
- 100 gram Madeleinekake. (Et alternativ er bløtkakebunn)
- 1 eggehvite
- 2 eggeplommer
- 1/2 dl sukker
- 1 dl kremfløte
- 2 ss amaretto (dette er italiensk mandellikør, kan kuttes. Alternativt cognac)
- 1 dl espresso (jeg kokte opp 1 dl vann og blandet det med 1 ts toppet pulverespresso)
- 250 gram Mascarpone (italiensk kremost)
- 1 ss kakao
Av utstyr trenger du en elektrisk visp, noen boller, desilitermål, vekt, sikt, slikkepott og serveringsglass.
Fremgangsmåten er uhyre viktig å følge og lese godt, her er den:
1. Bland kaffe og amartetto- avkjøl.
|
2. Skill eggehvite fra plommen. Pass på å ikke få noe plomme i hviten for da vil den ikke bli stiv. Plommene puttes i en skål for seg. |
Ps!
Om du ikke bruker opp alle ladyfingers kakene, frys de ned og bruk de senere. Eller spis de til kaffen.
Mascarponeost kan brukes i ostesaus eller blandes inn i varm pasta istedenfor fløte eller creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar