onsdag 5. mars 2014

MIDDELHAVSKJEKS


På et av norges vakreste steder ble disse tryllet frem. Det snødde bortover. Det eneste skue 
           var hvitt. Vinden var sur. Jeg skulle på ski, men jeg fikk heller lyst til å trylle.
           Eksperimentering med ulike ingredienser i en kjeksdeig. Naboene ble prøvekaniner.
           Disse fargerike, med smaker fra middelhavslandene vant. Sprø og smakfulle og en helt perfekt
           snacks etter en liten "walk" i snøværet som resulterte i en enda større "afterwalk" på fjellstua.

          Du trenger:
          200 gram romtemperert smør
          2 egg
          5 dl hvetemel
          2 ts bakepulver

          Fyll:
          100 gram revet parmesan
          50 gram grovhakkete cashewnøtter
          100 gram soltørkede tomater
          4 ss vann
          1 ts timiankrydder (kan blandes i eller strøs oppå før steking).

          Slik gjør du det:
  1. Sett stekeovnen på 180 grader over og undervarme.
  2. Sett frem to bakepapirkledde stekebrett.
  3. Visp sammen smør og egg med en miksmaster.
  4. Tilsett bakepulveret og 1/3 av hvetemelet, visp til det er en jevn deig.
  5. Rør med en sleiv i resten av melet til deigen blir jevn og smidig.
  6. Tilsett vannet og fyllet. Rør alt godt sammen
  7. Lag ca 25-30 kuler av deigen. Sett de på brettene med litt avstand mellom hver.
  8. Trykk de flate (ca 1/2-1 cm tykkelse). 
  9. Stekes i ovnen i 15-17 min.
  10. Avkjøles og spises kalde. 
  11. Oppbevares i boks om de ikke skal spises med engang. 





4 kommentarer:

  1. De ser gode ut! Men er det ikke fler ingredienser på bildet enn i oppskriften? Ser ut som noe salami ,andre nøtter og hva er det hvite ? Hilsen Bente i Skåne

    SvarSlett
  2. Jo, det stemmer:). Jeg testet ut flere varianter med ulike ingredienser. Derfor flere på bildet. Jeg syntes bildet var så artig derfor tok jeg det med. Oppskriften over ble den beste av forsøkene. Håper du liker den også:)).

    SvarSlett
  3. Satt på menyen til innflyttningsfest :D

    SvarSlett