Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

lørdag 14. desember 2013

ENKEL OG BARNSLIG JULEGLØGG



          Denne gløggen er lettvinn og god. Elsket av mange barn.       
          Til fire personer:

          1,5 dl solbærsirup
          1,5 dl eplejuice
          6 dl vann
          1 stk hel kanel
          6 nellikspikere
          1/4 ts kardemomme eller 4 stk kardemommefrø
          1/2 sitron

          Til servering: Mandler og rosiner




           Bland sammen alle ingrediensene unntagen sitronen i en kjele. La det koke opp. Settes så på en
           kald plate med lokk på i ca 30 min for å trekke. Press sitronsaften ut av den halve sitronen. Etter
           30 min sil av krydderne og kok blandingen opp igjen. Tilsett så sitronsaften og server.


          Nyt et glass smakfull og krydret julegløgg. Server gjerne med hakkete mandler og rosiner.