Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

lørdag 8. juni 2013

AMARETTI (italienske småkaker)

Amaretto er en av de få likørene jeg liker. Den søte smaken og lukten av mandler og aprikos. Mmm. Dog det er sjelden jeg drikker den bar. Bruker den i desserter og kaker. Kanskje oppi en halv sitron som velkomstshoten er (var) på The Pirate bar på den greske øya Paros. Som vi  kun ved bruk av kvinnelist fikk lokket ut av eieren. Tok to år, men det var verdt det.
Denne amarettokjeks oppskriften er det noen som kaller seg kakedamene som hadde lagt ut på facebook. Du finner altså ikke bare Malenes maktmat på dette sosiale mediet, men også mange andre fine matgrupper.

Noen oppskrifter kan man slumpe litt med og noen må du følge til punkt og prikke. Dette er en oppskrift du må følge godt. Du kommer kanskje til å kjenne på at du vil tilsette mere væske... gjør du det ødelegger du kakene. Don`t do it!

Ca 45 stk
160 gram hvetemel
50 gram kakao
1 ts bakepulver
180 gram sukker
50 gram smør
2 egg
20 ml amaretto (italiensk mandellikør)

Melis
Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og sukker.

Visp sammen amaretto og egg.

Klem smøret mykt i hendene og bland det med det tørre slik at det får en sandete konsistens.

Hell i amaretto/eggblandingen og rør det godt sammen (det er tungt og tar sin tid).

Pakk deigen inn i plastikk og legges i kjøleskapet minst ca 40 min eller i fryser ca 15 min. Den skal være hard nok til å kunne rulle kuler i hånden din.

Ha melis på en tallerken, rull kuler av deigen (diameter som en kronesmynt) deretter rull de i et godt lag med melis.
Stekes i oppvarmet ovn 180 grader varmluft i 10-12 min.

Ferdigstekte kaker med krakkelert melisoverflate og myk innside.
Browniesmåkaker ; ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar