Liker du kjeks,ost,rømme,bringebær? Isåfall vil du også elske denne kaken.
KJEKSBUNN
10 stk kornmokjeks
2 ss sukker
20 gram smeltet smør
Smelt smøret i en kjele.
Bland kjeks, sukker og smør i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet og fint smuldret.
Fordel blandingen og trykk den godt på plass i en springform 20-22 cm.
OSTEFYLL
400 gram kremost naturell
3,5 dl rømme (jeg brukte lettrømme)
3 egg
1,5 dl sukker
1/2 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker)
Bland med en håndvisp forsiktig sammen kremost og rømme til det blir en glatt blanding.
Skjær en vaniljestang i to og skrap frøene ut (spar halvparten til toppingen).
Visp sammen egg, sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang.
Rør blandingen med en slikkepott forsiktig sammen med ost/rømmeblandingen,
Press ostemassen gjennom en sikt/dørslag over kakebunnen.
Stekes på 150 grader i 1 time.
TOPPING
3 dl rømme
2 ss sukker
1/2 vaniljestang
Visp sammen ingrediensene til en luftig krem.
Fordeles på toppen av kaken.
200 gram bringebær (jeg brukte frosne)
100 gram sukker
1 ss sitronsaft
Kos opp ingrediensene i en kjele under omrøring.
La det trekke (ikke koke) i 5 min.
Bruk en stavmikser (da blir sausen tykkere) eller hell det over i en sil for en tynnere saus.
Server den gjerne i en mugge ved siden av kaken.
Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar