Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

søndag 10. mars 2013

YOGHURT PANNA COTTA MED VANILJE OG PASJONSFRUKT



Etter en tung og mektig middag er det godt med noe syrlig, lett og søtt. Om du liker vanilje, yoghurt og pasjonsfrukt er dette er dessertvinner.

Til 6-7 porsjoner:

6 plater gelatin
3 dl fløte
1 dl melk
200 gram sukker
1 vaniljestang
1 liter yoghurt naturell
4 pasjonsfrukt

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann slik at de blir gjennombløtet.
Del vaniljestangen i to.
Kok opp fløte, melk og sukker i en kjele.
Tilsett den delte vaniljestangen og innholdet av en pasjonsfrukt.
Visp sammen.

Sil det over i en bolle og ha i den bløte gelatinen.
Bland i yoghurten.
Hell blandingen over i fine glass og sett de i kjøleskapet til neste dag.

Del 3 pasjonsfrukt i to og klem ut innholdet. Røres godt sammen.
Fordel det oppå de seks panna cottaene.
Server gjerne med noe sprøtt.
Velbekomme!
Om du har lyst til å lage noe sprøtt til, er disse nøttestengene smakfulle.

Om du heller vi lage en pasjonsfruktcoulis til å ha på toppen, finner du oppskriften på den her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar