Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

lørdag 19. januar 2013

HVIT SJOKOLADEDRØM MED PASJONFRUKTCOULIS

Jeg er veldig glad i å spise mat andre lager til meg, deilig å få litt "fri" og setter så pris på at noen andre faktisk har tatt seg det bryet med å lage noe. Ekstra herlig er det når maten smaker så godt, at M m mmm dansen setter igang. Denne desserten fikk meg til å danse den dansen, det eneste som var litt skuffende med desserten var at bunnen i skålen kom til syne altfor fort. Denne fikk jeg servert på nyttårsaften, jeg kalte desserten da for Anjas hvite sjokoladepannacotta med Olav pasjonsfruktsaus, oppkalt etter kokkene. Den heter egentlig hvit sjokoladedrøm med pasjonsfruktcoulies. Den var en drøm og den er en drøm, for jeg drømmer til stadighet om den.

Til 10 porsjoner:

Hvit sjokolade panna cotta

6 gelatinplater
3 vaniljestenger
12 dl kremfløte
1,5 ss sukker
300 g hvit sjokolade

  1. Grovhakk sjokoladen.
  2. Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann slik at det dekker alle platene.(skal ligge i ca 6 min)
  3. Ha fløten i en gryte og rør inn vaniljefrø.
  4. Varm opp, men ta den av platen rett før den når kokepunktet.
  5. Avkjøles i to minutter og rør  i gelatinplatene. 
  6. Rør deretter inn sukkeret og sjokoladen.
  7. Fordel blandingen i porsjonsskåler/ glass som settes i kjøleskapet inntil de er stivnet, minimum 4 timer, gjerne over natten. 
Pasjonsfruktcoulis

14 modne pasjonsfrukter
3 ss sukker
6 ss vann
1 teskje vaniljesukker
Vaniljestenger (bruk de 3 vaniljestengene du brukte for å lage pannacottaen)
  1. Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene  og ha de over i en liten kjele. 
  2. Tilsett sukker, vaniljesukker, resten av vaniljestengene som er igjen fra du laget panna cottaen og ca 4 ss vann.
  3. Varm opp til kokepunktet og sil sausen.
  4. Smak til om du synes den skal ha litt mer sukker (umodne pasjonsfrukt krever litt mer sukker enn om pasjonsfrukten er moden).
  5. Ha sausen i kjelen igjen og ha i 2 ekstra spiseskjeer med vann.
  6. La coulisen varmes opp til kokepunktet,
  7. Sil på nytt og avkjøl.
Ta panna cottaene ut av kjøleskapet en halvtime før servering. Hell over et dekkende lag pasjonsfruktcoulis og pynt gjerne med mynte, sjokolade eller bær.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar