Rør sammen, fyll i former og stek. Etter 30 min har du saftige matmuffins.
INGREDIENSER
125 gram hvetemel
1 ts bakepulver
100 gram revet gulost
2 egg
1, 5 dl cottage cheese eller kesam
1/3 ts malt paprika
1, 5 ts oregano
1/2 ts salt
50 gram kokt skinke (ca 5 skiver)
10 muffinsformer
1. Riv osten i et rivjern.
4. Ikke rør for lenge, da vil muffinsene bli tunge.
5. Fordel deigen i muffinsformer, bruk en spiseskje og fyll opp hver form, ikke trykk de ned, men la de ha en topp stående opp av formen.
6. Stek på nederste rille i varm stekeovn 170 ºC , ca 30 min til de gyldne.
OBS: Ikke ta opp ovnsdøren under steking, det vil ødelegge bakepulverets evne til å heve.
FORSLAG: Kokt skinke kan sløyfes (kuttes ut) eller erstattes av salami eller pølser.
går det ann og steike dei som et brød?
SvarSlettDu, det har jeg ikke prøvd. Fortell meg gjerne hvordan det ble om du prøver. Ville passet på å smurt brødformen godt evt ha bakepapir i og lagt bakepapir over formen når den har blitt gylden, men ikke enda gjennomstekt.
SvarSlett