Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

tirsdag 28. august 2012

KVEITE PÅ EN PROVENCALSK SOLSENG AV BAKTE GRØNNSAKER

Jeg tenker mye på mat, planlegger en ny rett på de utroligste steder. Jeg tenker så mye på mat at jeg av og til tror at jeg har spist et måltid uten å ha spist det.
Denne retten ble til i dusjen, ikke laget i dusjen, men planlagt i dusjen.
Årets sommerferie ble nemlig tilbragt på en strand ved middelhavet og på en bilvei i Provence. 
....Nyfisket fisk fra havet....
....Ferske solvarme grønnsaker hos den lokale grønnsakshandleren.....
.....Deilige krydderlukter langs veiene....
INSPIRERT
I en rus av fine sommerminner og med varmt dusjvann rennende lukket jeg øynene og satte sammen denne retten med ingredienser typiske fra min ferie.

                                                 
Til 2-3 personer trenger du:

2 håndfuller med bittesmå poteter (jeg kjøpte de som kalles partypoteter)
1/2 chorizopølse (italiensk krydret pølse)
1 pakke frossen kveite, 500 gram (fersk fisk smaker selvfølgelig best, men noen ganger taver man vad man haver. Vil funke bra med steinbit eller breiflabb også)
1 Rødløk
4 kinesisk hvitløk
1 håndfull sorte oliven uten sten
1 håndfull fersk estragon (krydderurt)
Olivenolje
Salt og pepper etter smak og behag








Pst! I en ildfastform skal denne retten stå i ca 1 time og 15 min i ovnen, til gjengjeld bruker du ikke lang tid på å forbrede den. Perfekt mat til mange gjester, for mens den står i ovnen kan du skravle med gjestene (doble oppskriften til antall gjester og bruk en stor ildfastform)
  1. Pass på at fisken er tint før du begynner å lage denne retten.
  2. Sett stekeovnen på varmluft 200 grader.
  3. Del chorizopølsen i ca 2 cm tykke skiver (husk å fjerne skinnet, dras av ).
  4. Fjern skallet av rødløken og hvitløken, rødløken deles i 8 båter.
  5. Dander dette (legges pent og fordelt) sammen med potetene, chorizoen, tomatene og olivene i en ildfast form.
  6. Hell over olivenolje slik at de fleste grønnsakene blir toppet av en stripe.
  7. Strø over salt og pepper.
  8. Dander så med estragon.
  9. Bakes så i ovnen i 40-50 min.
  10. Legg deretter på fiskefiletene, dekk med sølvpapir (aliminiumsfolie). Bakes så i ca 10-12 min.
  11. Ta formen ut av ovnen og la den hvile et par-tre min før servering.
  12. Mmm