onsdag 12. oktober 2016

EPLECHIPS






























                                                                                                                                                             
Da jeg gikk på barneskolen høstet vi epler på gården hver høst. Mest stas var det å sitte på tilhengeren med far kjørende på traktoren foran. Han kjørte så tett under epletrærne det var mulig å komme, slik at min mellomste bror og jeg bare kunne reise oss opp på hengeren og plukke eplene fra grenene. Eplene som hang på de øverste grenene fikk vi tak i ved å klatre oss frem. Det gikk nesten sport i hvordan vi kunne nå de vanskeligst-hengende eplene. Kjellerboden ble fylt opp med kassevis med epler. Det skal sies at jeg spiste så mye epler på høsten at jeg måtte ha eplestopp i flere år. Ble rett og slett kjempe lei. Nå bruker jeg mest epler i matlaging. Syrligheten i eplene er fantastiske sammen med hvitt kjøtt og svin eller i kombinasjon med enten kanel eller karri. Har du prøvd denne suppen med eple ? eller mine skolekjeks .

HVA
Mange som meg er glad i raske, sunne og enkle løsninger derfor deler jeg igjen med dere sunne chips. Dette er chips laget av frukt eller grønt som er tørket i ovn eller fritert i sunt en-og flerumettet fett. Chipsen får beholde sin naturlig smak og det liker vi vel... Om du lager chips i ovnen så lager de seg jo selv. Herlig!
Du har vel ikke gått glipp av rødbetechips , kikertsnackssøtpotetchips  eller  grønnkålchips

HVORDAN
Sett ovnen på over og undervarme 100 grader. Skjær 4-5 epler med skall i tynnest mulig skiver. Legg de spredt utover et bakepairkledd stekebrett. Stekes i 4-5 timer (avhengig av tykkelse. Mine sto inne i 4,5 time). Om du ønsker kanelsmak så kan du ha chipsen over i en pose med 1 ts kanel og rist svært forsiktig.

Nytes som snacks. Oppbevares i papirpose. Nb! De blir seige om de stenges inne i plastpose eller plastboks.