Til 2 sultne personer må du ha:
- 1 gul løk
- 3 hvitløksfedd pluss ett til krutongene
- Rapsolje
- 2 ss grønn pesto
- 1 boks/pakke hakkede tomater (på ca 4 dl)
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts sukker
- 1 ts urtemix (om du har)
- Chili (en halv fersk uten frø eller 1/2 ts)
- 1 ts spisskummin/cummin (faktisk et av mine favorittkrydderier, det er det krydderiet det er mye av i tacokrydderposene)
- 1 ss kremet Balsamico
- 6 skiver parmaskinke/stranda spekeskinke (suppen smaker godt uten skinke også)
- 1 mozzarella
- 1 avokado
- Creme fraiche eller rømme til garnityr
- Og om du har: 2 skiver brød (gjerne tørt eller noen dager gammelt)
- Finhakket løk og hvitløk.
- La det surre i ca 4 ss olje i en gryte.
- Tilsett hakkete tomater, pesto og 4 dl vann.
- Kokes opp, så tilsetter du salt, pepper, sukker, chili, urtemix, spisskummin og balsamico.
- Skru ovnen på 200 grader over og undervarme.
- Dekk et stekebrett med bakepapir.
- Skjær brødskivene i terninger og finhakk hvitløksfedd. Det passer med et fedd til to brødskiver og 2 ss olje. Bland dette sammen i en bolle og ha det over på stekebrettet.
- Legg parmaskinken også på stekebrettet og la det stekes sprøtt. Brødkrutongene stekes til de er gyldne. Ca 5-10 min .
- Skjær mozzarella og avokado i terninger.
- Sett frem creme fraice/rømme
- Server suppen i dyp tallerken, dander med en creme fraice klatt, mozzarella, loffterninger, avokado og parmaskinke.
- Mmm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar