torsdag 19. mars 2015

KRYDDERBRØD


Jeg glemmer aldri en krydderkake jeg spiste som barn. Stadig har jeg lengtet etter smaken. Flere kaker har jeg smakt og testet ut. Nærmest på smak er denne. Deilige kryddere og god sødme. Saftig og aller best dagen/e etter steking.

Du trenger:

2 dl sukker
200 gram romtemperert smør

3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kardemome
2 ts malt nellik
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
2 dl rømme

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på over og undervarme 180 grader. Smør og sukker kjøres hvitt i en kjøkkenmaskin. Ha så i eggene som kjøres forsiktig i samtidig som du har i melet, bakepulveret og krydderne. Tilslutt har du i rømmen. Du har nå fått en fin og jevn røre. Smør/spray en brødform og ha blandingen i. Stekes midt i ovnen i en time. Avkjøles. Holder seg i flere dager.

Serveringstips:
Smør
Geitost
Blåmuggost og fikenmarmelade

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar