Vårruller, en ganske spennende matrett egentlig. Sprø utenpå og kan fylles med så og si hva
som helst. Jeg foretrekker å fylle de med grønnsaker og krydder. Den kombinasjonen
lager et smakrikt fyrverkeri i munnen. Jeg er for tiden inspirert av det thailandske kjøkken og
jeg byr deg idag oppskriften på mine hittil beste vårruller. Blir din neste aften en thailandsk
aften?
Dette trenger du til ca 20 stk:
50 gram ingefær
2 røde chili
1 kinesisk hvitløk
4 ss kokosolje
1 kepaløk (gul løk)
1/2 potte koriander
2 store gulrøtter
1/2 blomkål
1/2 brokkoli
1 boks kokosmelk
4 ss soyasaus
1 ss agavehonning
1-2 ts salt
1/2-1 ts pepper
1/2-1 ts gurkemeie
3 ts knuste korianderfrø
1 boks vannkastanjer
1 pk ferdigkokte glassnudler
ca 20 risark
Kokosolje til steking
Slik gjør du det:
Kjør sammen chili, hvitløk, ingefær i en foodprocessor til det er finhakket. Tilsett så løk og
koriander til hele blandingen er godt blandet og hakket. Ta blandingen over i en dyp
stekepanne eller en gryte med oljen og la det småfrese noen minutter imens du lar gulrøttene,
blomkål og brokkolien grovhakkes i foodprocessoren for så og haes oppi stekepannen med
det andre.
La alt frese sammen i noen minutter. Hell så oppi kokosmelken, soyasaus, honning ogkrydderet. Blandingen skal nå kokes opp og småputre i ca 5 min. Tilsett så skivede
vannkastanjer.
Ferdigkokte glassnudler haes i blandingen. Rør godt sammen. Skru av varmen, sett
pannen til side.
Ha litt vann på en middagstallerken og gjennombløt risarket. Legg den så over på kjøkken-
Fyll og brett som bildene viser. Pass på å ikke få noen huller i risarket.
med skjøten ned. Behandle de forsiktig. Lages det hull i risarket vil fyllet tyte ut i pannen og
svi seg. Stekes på alle sider til de blir gyldne.
Gode varme og kalde. Spises alene eller med en dip. Kan fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar