lørdag 5. april 2014

RØDBETECHIPS


De ble fisket opp med en gaffel, mønsteret var riflet, konsistensen var myk, lukten var søt og smaken var tam. Jeg ble overrasket over hvor mange eldre mennesker som var så glade i denne rød grønnsaken på glass. Syltede rødbeter. De lå å svømmet i sin egen rosa saft oppå en tykt lag med grårosa leverpostei. Jeg har nå tatt rødbeten til nye høyder, ny drakt og ny form. Nå er den helt sprø, smakfull, knallrød og sunn. MORNAAAAAAA syltede rødbeter. Hellooooooooo rødbetechips.
Du trenger:
2 store rødbeter (eller en søtpotet og en rødbete)
3-4 dl rapsolje
  1. Fjern skallet med potetskreller. Vær i nærheten av vasken for fargestoffet i rødbetene er vanskelige flekker å få bort.
  2. Skrell av tynne fine flak fra hele rødbeten med potetskrelleren.
     3. Varm opp rapsolje i en kjele. Når det begynner å bli varmt sleng oppi et flak, om det koker rundt 
         den er oljen varm nok og du kan putte oppi en liten håndfull av flakene. 
     4.  Rør om innimellom og ha et lokk i nærheten tilfelle du må slukke brann i kjelen med lokket. 
     5.  Ha varmen på mellom middels og det varmeste.
     6.  Det skal koke i ca 6-10 min avhengig av mengde og varme. De blir mørkere i fargen og det 
          koker mindre når de begynner å bli ferdige. Ta evt ut en til avkjøling for å kjenne om den blir 
          sprø. For dette skjer nemlig først når de har blitt kalde. Blir de brune smaker det beskt.
     7.  Jeg bruker gaffelen i salatbestikket til å fiske ut chipsen for da renner endel av oljen ut mellom 
          mellom gaffeltennene.
      8.  Legg chipsen oppi en sil med papir for å la det renne av seg.
      9. Spises som "potetgull" eller som sprøtt garnityr til forrett eller middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar