Jeg er inne i en tørkeperiode. Altså, mye av det jeg tar i havner i ovnen eller i kjelen til tørking. Denne gangen var det kikerter som fikk seg en varmebehandling. Knasende sprø med en snert av chili som biter deg lett i tungen til ettersmak.
Du trenger:
2 bokser kikerter
1/2 dl olivenolje
1 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts oregano
Utstyr: Sil og bakepapir.
- Skyll kikertene godt i kaldt vann.
- Dra av det meste av de løse hinnene.
- Tørk kikertene godt i et rent håndklede.
- Bland oljen og krydderne sammen i en skål.
- Tilsett kikertene. Bruk hendene og vend de godt rundt i blandingen.
- Spre de over på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stekes på 200 grader varmluft i ca 35 min.
- Nb! Noen kan begynne å poppe som popkorn, men de smaker like godt fordet.
- La de avkjøles før de serveres.
Ha en fin kveld! Nå er det favorittserien og kikertsnacks på meg resten av kvelden ; -)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar