Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

onsdag 12. juni 2013

SOLSKINNSLEMONADEUnder solen på Amalfiskysten vokser det deilige sitroner og mandariner. Varme deilige sitrusfrukter som de italienske kvinnene presser de søte og syrlige dråpene ut av med rå muskelkraft. På varme dager serveres søtsyrlige limonatas til de hardt arbeidende mennene, til de lekende barna og til de gamle og kloke.

Så gjør som italienerene, server limonatas i sommervarmen!
Ingredienser:
2 sitroner
2 mandariner
5 dl vann
1,5 dl sukker
5 dl vann med kullsyre
isbiter

Slik gjør du det:
Kok opp vann og sukker.
Press sitroner og mandariner oppi sukkervannet.
Avkjøles på kald kokeplate, helles så i en mugge og settes i kjøleskap noen timer slik at det blir ordentlig kald.
Bland i vann med kullsyre.
Ha oppi frukt/sitronmelisse og isbiter.
Helles i høye glass.
Nytes i sommervarmen!

Pynt med:
Skåret frukt, eks vannmelon, jordbær, bringebær eller skiver av mandarin eller sitron.
Sitronmelisse (som er en urt med syrlig og god smak)
Og gjerne sitronskiver som pynt på glasset


Personlig er ikke jeg glad i veldig søte drikker. Jeg drikker vann tilsatt smak og med bobler istedenfor brus, juice o.l. En lemonade ønsker jeg skal være frisk, litt søt, litt syrlig og sprudlende (som jeg alltid liker). Ved å blande i mandariner får lemonaden en søtligere smak. Kullsyreholdig vann for den boblende og friske opplevelsen. Som du ser er det endel sukker i, men tross alt er sukker et rent naturlig stoff. Andre søtningsstoffer er ikke det og gjør verre ting med kroppen din enn det sukker gjør.

Ps! Om du velger å ha mandarin/sitronskiver oppi lemonaden må du enten bruke de økologiske eller skjære av skallet. Dette fordi det er sprøyterester i skallet på de ikkeøkologiske. Og det smaker beskt.