Her er min beste eplemosoppskrift, den er frisk, syrlig og med en snert sødme. Håper den smaker.
Du trenger:
10 norske epler
3 dl vann
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss cognac (kan kuttes)
Slik gjør du det:
- Høst eplene i egen hage, naboens (om du får lov) eller i butikken.
2. Fjern skallet med en potetskreller og skjær bort kjernehuset eller bruk en kjernehusutstikker om du har det.
3. Skjær eplene i mindre biter. Ha de oppi en kjele sammen med vannet.
5. La det avkjøles før du putter den i en beholder i kjøleskapet. Denne eplemosen varer ikke "bestandig" siden den har lite sukker i seg, men tre-fire ukers tid holder den seg.
Smaker nydelig på brødskiven, til avslørte bondepiker, snasne bygeiter (oppskrifter kommer på bloggen) eller med kesam, og vaniljesaus.
Snasne bygeiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar